Tokių nusiskundimų sulaukė ir Klaipėdos savivaldybė, ir portalo www.kl.lt redakcija. Žmonės piktinasi, kad namuose šalta, o bendrijų pirmininkai neįjungia šildymo.

Savivaldybei viena vyresnio amžiaus moteris guodėsi, kad gyvena bute, kuris yra namo pirmame aukšte, šiaurinėje namo pusėje, o saulę užstoja medžiai. Namuose šalta, o pirmininkas moteriai aiškino, kad jo bute šilta.

Klaipėdiečiai skundžiasi, kad namuose ypač šalta vakarais. Gyventojai tvirtino, kad turi apsirengti kelis megztinius, kad sušiltų. Be to baiminamasi, kad nuo drėgmės butuose gali atsirasti pelėsis.

Gyventojus piktino ir pirmininkų pasiūlymai įsijungti elektrinius šildytuvus. Klaipėdiečių pabrėžė, kad tai nėra išeitis – elektra brangi, o šilumos vis tiek nebus daug.

„Gyventojai traktuoja, kad pirmininkai nenori pradėti šildyti daugiabučių namų. Šiandien tokių skambučių buvo gana daug. Gyventojai skambino iš keturių namų“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybė Butų ūkio ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis.

Jis pabrėžė, kad oficiali šildymo sezono pradžia paskelbta laiku. Temperatūros, kurias numato higienos normos, išlaikytos.

„Jei kyla dviprasmiškų situacijų, gyventojų nuomonės nesutampa, pirmininkai turėtų parodyti iniciatyvą, surinkti žmonių parašus ir tada spręsti, ką daryti. Jei patalpose nėra 18 laipsnių šilumos, šildymo sezoną reikia pradėti. Lazdos perlenkti nereikia“, – pabrėžė A.Gaižutis.