Jei nubrauks kompensacijas, teks palikti namus ir bėgti. Taip niūriai prasidėjus rudeniui ir nepaliaujamai artėjant šildymo sezonui mąsto Agrastų gatvės 8-ojo namo gyventojai.

Už 38 kvadratinių metrų butą pensininkė Jadvyga Staniul praėjusį šildymo sezoną kiekvieną mėnesį mokėjo apie 700 litų. Ir tai – su kompensacija.

„Nežinau. Vienintelė išeitis – bėgti iš šito namo viską palikus, kad niekas nepavytų. Tokio buto niekam neparduosi”, – skėsčiojo rankomis moteris, paklausta, ką darys, jei šildymo kainos dar išaugs.

Tiesa, visi namo gyventojai per vasarą taupė, kiekvieną mėnesį atidėdami po kelis šimtus litų šildymo sezonui. Bet tai – katino ašaros, palyginti su tuo, ką reikės sumokėti sušilus radiatoriams.

Priminus, kad kitų namų gyventojai stengiasi sumažinti sąskaitas keisdami langus, duris, renovuodami šildymo sistemas, pačius pastatus, kita namo gyventoja atšovė, kad ji vos išgali susimokėti už šildymą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)