„JAV ir Rusija liks konkurentės tiek Europos, tiek Ramiojo vandenyno (regiono) dujų rinkose. Tai neišvengiama“, – sakė jis interviu, naujienų agentūrai „Interfax“, atsakydamas į klausimą, ar Europai reiktų mažinti priklausomybę nuo Rusijos energijos išteklių.

G.Papadopoulos priminė, jog skalūnų dujų epochos pradžia pavertė Jungtines Valstijas gamtinių dujų eksportuotoja, o prognozės rodo, kad nuo 2020 metų JAV taps trečiąja šalimi, eksportuojančia daugiausiai suskystintų gamtinių dujų.

„Ramiojo vandenyno regionas ir Europa šiandien yra pagrindinės pasaulio rinkos. Be to, Ramiojo vandenyno regione paklausa auga, o energetikos ištekliai ir tiekimo maršrutai kol kas nediversifikuoti“, – pažymėjo D. Trumpo patarėjas.

„Jau dabar importuodama amerikietiškas dujas, kad ir nedideliais kiekiais, esamų ilgalaikių kontraktų varžoma Europa ateityje galės leisti sau prabangą persvarstyti jų sąlygas ir atsisakyti dujų kainos susiejimo su nafta, tokiu būdu užtikrindama žemesnes kainas galutiniams vartotojams. Tai privers „Gazprom“ ir amerikiečių kompanijas konkuruoti dėl dalies rinkoje, kur projektų ekonomines sąlygas lems paklausa ir pasiūla“, – sakė G. Papadopoulos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)