„Mes vis dėlto turime pirmiausia atlikti analitinį darbą ir, kiek žinau, „Chevron“ atstovai irgi norės [...], tiksliau patars, kokie įstatymų projektai galimi Lietuvoje, kad investicijos būtų pritrauktos ir po to turėtų būti susitikimas su partijų lyderiais, nesvarbu, ar tai opozicija, ar pozicija, ir priimtas sprendimas“, - trečiadienį kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Pasak socialdemokrato, jis jokių išankstinių signalų apie galimą „Chevron“ pasitraukimą iš konkurso neturėjo.

„Paskutinis mano susitikimas su „Chevron“ atstovais buvo konkretus ir dalykiškas, nes buvo atvykęs atstovas, atsakingas už Europos ir Rytų Europos šalis, ir mes aptarinėjome dalykus, kurie yra numatyti konkurso sąlygose“, - pasakojo A. Butkevičius.

Žurnalistams pasiteiravus, ar yra galimybė, kad „Chevron“ vėl grįžtų prie skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos klausimo Lietuvoje, premjeras teigė nežinantis.

„Kol kas šiandien tokių žinių neturiu ir nenorėčiau patvirtinti“, - tikino premjeras.

DELFI primena, kad apie „Chevron“ pasitraukimą iš Angliavandenilių išteklių naudojimo konkurso oficialiai pranešta antradienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)