Bendrovės generalinis direktorius Johnas Watsonas pareiškė, kad rezultatai buvo „silpni“ ir kad jis derina planus sumažinti bendrovės išlaidas iš naujo suderinus susitarimus su tiekėjais. Kiek anksčiau šią savaitę „Chevron“ atleido 2 proc. įmonės darbuotojų.

„Imamasi bendrų pastangų pagerinti ateities pajamas ir lėšų judėjimą“, – penktadienį pateiktame pranešime nurodo J. Watsonas.

Balandžio-birželio mėnesiais grynosios „Chevron“ pajamos sudarė 571 mln. JAV dolerių, arba 0,3 JAV dolerio pelno akcijai, nors tuo pačiu ankstesnių metų laikotarpiu rodiklis siekė 5,67 mlrd. JAV dolerių, arba 2,98 JAV dolerio pelno akcijai.

Atskaičiavus vienkartines išlaidas, akcijai tenkantis „Chevron“ pelnas siekė 0,97 JAV dolerio. Tiesa, „Thomson Reuters“ apklausti analitikai tikėjosi, kad rodiklis sudarys 1,16 JAV dolerio.

Paviešinus informaciją penktadienį „Chevron“ akcijų kaina krito 2 proc. ir pasiekė 91,25 JAV dolerio.

„Exxon“ pelnas per pusę sumažėjo smukus žaliavinės naftos kainoms

JAV naftos bendrovė „Exxon Mobil Corp“ penktadienį pranešė apie silpnesnius, nei tikėtasi, antrojo ketvirčio rezultatus. Visame pasaulyje kritusios naftos kainos perpus sumažino ir didžiausios pasaulyje savo akcijomis viešai prekiaujančios naftos įmonės pelną. Apie tai praneša „Reuters“.

„Exxon“ tyrimų ir gavybos padalinių pelnas sudarė 2 mlrd. JAV dolerių, nors tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais siekė 7,9 mlrd. JAV dolerių.

Paviešinus tokią informaciją bendrovės akcijų vertė prieš prasidedant prekybai nukrito 2 proc. – iki 81,40 JAV dolerio.

Per antrąjį ketvirtį žaliavinės naftos kainos, palyginti su tuo pačiu ankstesnių metų laikotarpiu, sumenko daugiau kaip 40 proc. Daugiausiai jos nukentėjo dėl išaugusių pasaulinių atsargų bei kilusio nerimo dėl sumenkusios paklausos iš Kinijos.

Anot „Exxon“ atstovų, balandžio-birželio mėnesiais įmonė uždirbo 4,2 mlrd. JAV dolerių, arba po 1,00 JAV dolerio pelno akcijai, palyginti su 8,8 mlrd. JAV dolerių, arba po 2,05 JAV dolerio už akciją.

„Thomson Reuters“ apklausti analitikai prognozavo, kad pelnas akcijai sieks 1,11 JAV dolerio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)