Kaip teigiama prezidento nurodyme, "Transportadora de Electricidad" valdo 73 proc. visų elektros perdavimo linijų Bolivijoje. Be to, dokumente sakoma, kad kariškiams įsakyta perimti visų įrengimų ir pastatų, priklausančių kompanijai, kontrolę.

Nuo pat 2005 m. gruodžio, kai E. Moralesas stojo prie valdžios vairo, einama įmonių nacionalizacijos keliu. Prezidentas privertė užsienio naftos ir dujų kompanijas arba sudaryti naujas sutartis naudingesnėmis Bolivijai sąlygomis, arba palikti nacionalinę rinką. Analogišką programą E. Moralesas vykdė ne tik energijos išteklių gavybos srityje, bet ir metalurgijos sektoriuje.

Ispanija per ne pilną mėnesį praranda jau antrą tokio stambaus kapitalo aktyvą. Argentinos valdžia balandžio 17 d. paskelbė apie planus nacionalizuoti 51 proc. naftos gavybos kompanijos "Yacimientos Petroliferos Fiscales", kuri yra antrinė Ispanijos bendrovės "Repsol" įmonė.

Pačioje Ispanijoje situacija gana įtempta. Praėjusią savaitę tarptautinė agentūra S&P sumažino šalies skolinimosi reitingą iškart dviem pakopomis, iki BBB+. Be to, šalyje jau ilgą laiką fiksuojamas itin aukštas nedarbo lygis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)