Ministro R. Masiulio susitikime su Latvijos vicepremjeru ir ekonomikos ministru A. Ašeradensu bei Estijos ekonomikos ir infrastruktūros ministru K. Michalu buvo aptarta „nešvarios“ elektros iš Astravo AE tema.

„Yra svarbu rasti bendrus ir visiems priimtinus sprendimus regione, kurie pereinamuoju laikotarpiu – iki Baltijos šalių sinchronizacijos su Europos tinklais – apribotų neigiamą trečiųjų šalių prekybinių elektros srautų įtaką mūsų elektros rinkai ir padėtų užkirsti kelią nesaugių branduolinių elektrinių statybai šalia išorinių ES sienų“, – kalbėjo energetikos ministras, turėdamas galvoje 50 km atstumu nuo Vilniaus statomą Astravo AE projektą. Įvertinant kylančias grėsmes, ministrai sutarė toliau derinti bendrą poziciją šiuo klausimu.

Su Latvijos ministru taip pat buvo aptarti regioninės dujų ir elektros rinkos, Visagino AE klausimai, pasiūlyta bendradarbiauti vystant biokuro rinką. „Vieningos Baltijos biokuro rinkos sukūrimas užtikrintų tvarų rinkos augimą, kuris garantuotų pagrįstas biokuro kainas, intensyvią ir skaidrią konkurenciją“, – sakė R. Masiulis. Energetikos ministras pakvietė A. Ašeradensą apsilankyti SGD terminale Klaipėdoje.

R. Masiulis taip pat dalyvavo jau 19-ą kartą audito bendrovės Ernst & Young Latvijos sostinėje organizuojamoje konferencijoje „Baltic Utilities Conference“, kuri kasmet suburia Baltijos šalių energetikos ministrus, energetikos įmones ir ekspertus. R. Masiulis skaitė pranešimą apie Lietuvos energetikos sektoriaus vystymo tendencijas.

„Įvertinant mūsų įmonių ir ekspertų per paskutinius metus sukauptą patirtį, Lietuva turi puikias galimybes tapti energetikos infrastruktūros ir kompetencijų centru“, – konferencijos metu teigė energetikos ministras.