Tai jis pareiškė, komentuodamas EK užsakymu konsultacijų įmonės "Booz&Company" atlikto tyrimo išvadą, kurioje regioninį terminalą siūloma statyti tiek Estijoje, tiek Suomijoje.

"Remiame Europos Komisijos siekį užtikrinti alternatyvų dujų tiekimo šaltinį Baltijos šalims per visos būtinos infrastruktūros plėtrą. Konsultantų parengta studija tik patvirtina, kad nedelsiant - nuo 2014 metų gruodžio - pradėsiantis veikti SGD terminalas Lietuvoje mažiausiais kaštais užtikrins konkurencingas dujų kainas ir tiekimo saugumą, nes iki tol jokie kiti alternatyvų dujų tiekimą užtikrinantys projektai dar nebus įgyvendinti", - pranešime spaudai teigė A.Sekmokas.

Jo teigimu, studija taip pat rodo, kad SGD terminalui Lietuva pasirinko geriausią technologinį sprendimą, kuris atitinka regioninio SGD terminalo parametrus, tačiau tiekimo saugumui ir konkurencingoms kainoms būtina ne tik infrastruktūra, bet ir nuosavybės atskyrimas pagal ES Trečiąjį energetikos paketą.

Lietuvos valdžia ne kartą yra pareiškusi, jog SGD terminalas Klaipėdoje galės tapti regioniniu ir dujomis aprūpinti kaimynines Baltijos šalis.

Lietuva iki 2014 metų pabaigos ketina pastatyti nuosavą SGD terminalą, kurios pajėgumas būtų 2-3 mlrd. kubinių metrų per metus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)