Kaip DELFI teigė skaitytoja, gyvenanti netoli Alytaus esančiame miestelyje, pradėjo lyti, žaibuoti ir griaudėti, o po kurio laiko dingo ir elektra.

„Nepasakyčiau, kad panašu į didelę audrą. Lyja ir žaibuoja, tačiau nėra labai vėjuota. Buvo dingusi kelis kartus dingusi elektra. Atsirado tik prieš 10 minučių,“ - pasakojo moteris.

LESTO duomenimis, antradienį apie 19.25 val. dėl žaibo iškrovos fiksuotas gedimas 10 kV elektros oro linijoje. Dėl gedimo elektros energijos tiekimas sutriko Alytuje, Druskininkų gatvėje. Dėl to paties gedimo sutrikimai fiksuoti ir Alytaus rajone (dalyje Venciūnų kaimo ir Alovės miestelyje), kitose vietovėse taip pat fiksuoti pavieniai gedimai. Šiuo metu jie šalinami.

LESTO primena gyventojams, jog siaučiant gamtos stichijoms, būtina laikytis saugaus elgesio reikalavimų. Atsakingi ir apdairūs veiksmai padės išvengti nelaimingų atsitikimų. Pastebėjus nutrūkusį oro linijos laidą ar elektros linijos atvado laidą, jokiu būdu negalima jo liesti ar priartėti arčiau kaip per 8 metrus. Negalima artintis ir liesti ant elektros laidų užvirtusių medžių, užkritusių šakų ar nuvirtusių oro linijų atramų, nes jie taip pat gali būti pavojingi gyvybei.

Pastebėjus apgadintus ar kibirkščiuojančius elektros energijos įrenginius, ant gatvės, automobilių ir kitur nukritusius, nutrauktus laidus, būtina nedelsiant pranešti LESTO telefonu 1802 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

DELFI primena, kad sinoptikai pranešė, jog antradienio vakarą Lietuvoje formuosis audros debesys, o vėjo gūsiai gali sustiprėti iki 15-20 metrų per sekundę. Sinoptikai prognozuoja, kad rytoj laukia vėsesni orai.

DELFI skaitytojas atsiuntė ir prie Vilniaus vykusio žaibavimo nuotraukas:

Dėkojame DELFI skaitytojui už nuotraukas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)