"Viena iš didžiausių problemų, kurią matome šilumos reikaluose, yra tai, kad, skirtingai nuo kitų energetikos sferų, šilumos reikaluose sukurta labai mažai erdvės konkurencijai. Ypač kai kuriose savivaldybėse, įskaitant ir Vilniaus miestą, jokios konkurencijos praktiškai ir nėra", - interviu Lietuvos radijui antradienį sakė ministras pirmininkas.

"Situacija šilumos reikaluose visų mūsų netenkina. Pastaruoju metu tikrai dedama daug pastangų, ir prezidentė, ir Seimo nariai inicijavo naujų įstatymų pataisų, kuriomis siekiama tą situaciją keisti. Bet, matyt, kad reikia dar didesnių pastangų ir labiau sisteminio požiūrio į visą šilumos ūkio problematiką", - pridūrė premjeras.

Jo teigimu, sudarius galimybes atsirasti konkurencijai, tikimasi daugiau skaidrumo bei mažesnių šilumos tiekimo kainų vartotojams.

"Atskirdami perdavimo tinklus nuo šilumos gamybos, galėtume galvoti apie šių perdavimo tinklų bendrą valstybinį valdymą. Tai būtų galima padaryti tam specialiai įsteigiant sukurtą įmonę ir tikintis, kad tai ne tik sudarys galimybę atsirasti žymiai intensyvesnei konkurencijai šilumos gamyboje, bet taip pat sudarys galimybę ir kainų reguliuotojai Kainų komisijai žymiai efektyviau įgyvendinti šilumos ūkio reguliavimo nuostatas", - teigė A.Kubilius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)