Jis teigia, kad ne Lietuva, o kaimynai turėtų pagalvoti, ar jiems verta statyti savo elektrines: "Mes statome čia ir turime patirties tokiai statybai".

Lietuva kartu su partneriais - Lenkijos, Latvijos ir Estijos energetikos bendrovėmis iki 2018-2021 metų ketina pastatyti naują 3400 megavatų galios atominę elektrinę.

„Šiems metams ir 2010 metams aiškių sprendimų kol kas nėra“ – interviu Lietuvos radijui sakė premjeras A. Kubilius. „Mes matome tuos sprendimus vidutinės trukmės laikotarpiu - per artimiausius porą ar penketą metų“, – kalbėjo A. Kubilius, paklaustas apie po Ignalinos jėgainės uždarymo gresiančią dar didesnę priklausomybę nuo Rusijos dujų.

Jis pridūrė, kad Europoje dėl rusiškų dujų tranzito per Ukrainą sustabdymo susiklosčiusi situacija „kelia tikrai labai didelį susirūpinimą“.

Anot A. Kubiliaus, naujos atominės jėgainės Lietuvoje statybų ir energetikos jungčių projektai šiuo metu yra „tokioje stadijoje, kad jų plėtojime norėtųsi matyti naują stadiją“.

Vizito į Lenkiją išvykstančio premjero nuomone, planų dėl atominės jėgainės plėtra „neturėtų tenkinti ir Lenkijos“, kuri su Latvija ir Estija yra šio projekto partnerės.

„Mums tikrai didelį rūpestį kelia svarbiausių energetinių projektų įgyvendinimo reikalai“, – kalbėjo A. Kubilius.