"Nesiimu nieko vertinti, nes kai daromi kažkokie dokumentų poėmiai ar kratos, be abejo, įmonių vadovų reakcija tokiais atvejais būna labai emocinga", - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministras pirmininkas.

Jis atsisakė vertinti koncerno "Icor" valdybos pirmininko Andriaus Janukonio teiginius, kad "šį skandalą" užsakė politikai ir jis esą yra naudingas prezidentei Daliai Grybauskaitei.

"Pasirinkta tokia viešųjų ryšių taktika, ir jinai manęs nestebina", - teigė A.Kubilius.

Įtariant, jog Prancūzijos koncerno "Dalkia" valdoma centralizuotai šilumą tiekianti bendrovė "Vilniaus energija", įsigyjant kurą, galėjo dirbtinai didinti šilumos kainą, praėjusią savaitę atlikta apie 20 kratų aštuoniose su ja susijusiose įmonėse. Teigiama, kad kratos susijusios su įmonės kuro pirkimo ir kitomis sutartimis, taip pat su 15-kos metų Vilniaus šilumos ūkio nuomos sutartimi.

Kratos taip pat atliktos "Vilniaus energijai" biokurą tiekiančiose įmonėse, įskaitant ir koncerno "Icor" valdomą biokuro tiekimo įmonę "Bionovus", "Axis Industries" ir "Icor".

2002 metais Vilniaus miesto šilumos ūkis 15-kai metų buvo išnuomotas koncernui "Dalkia", kurio įkurta antrinė įmonė "Vilniaus energija" įsipareigojo iki 2017 metų į Vilniaus šilumos tinklus investuoti apie 579 mln. litų. Iki 2010 metų vasaros pradžios įmonė teigė atlikusi beveik visas investicijas - 518,2 mln. litų, iš jų 274,4 mln. litų investuota iš vilniečių mokėto šildymo tarifo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)