Tuo metu įmonės stebėtojų tarybos pirmininkas Arvydas Sekmokas teigia nematantis priežasčių nušalinti A. Darulį ir primena, kad būtent stebėtojų taryba priims sprendimą, o merui nereikėtų kištis į įmonių valdymą.

„Visa valdyba reikalauja rimto peržiūrėjimo, ne tik tie žmonės, kurie atsistatydino. Aš tikrai nusiteikęs performuoti iš esmės visą valdybą“, - BNS pirmadienį sakė R. Šimašius.

Jis iš dalies pripažino, kad ginčų kilo tarp valdybos pirmininko ir jos narių, ir teigė, kad valdybai nepavyko dirbti išvien.

Remigijus Šimašius
„Labai akivaizdu, kad tai yra dėl vidaus nesutarimų dėl veikimo metodų, tikslai tie patys, bet jautrumas, emocinis nesusikalbėjimas - čia tam tikrų bėdų buvo. Ir nėra ko slėpti, tą aiškiai galima įvardinti. (...) Iš valdybos tokio prašymo negavau, bet akivaizdu, kad chemija nebuvo visada gera. Tai susiję su atskirais žmonėmis ir santykiais su valdybos pirmininku ir taip toliau“, - teigė Vilniaus meras.

R. Šimašius sakė, kad naujoje valdyboje bus 3 nepriklausomi nariai ir 2 - savivaldybės atstovai. Pastarieji turėtų paaiškėti po kelių dienų, o nepriklausomiems nariams išrinkti gali prireikti savaitės-dviejų.

Anot jo, naujai valdybai bus keliami tie patys tikslai - sėkmingas „Vilniaus energijos“ turto perėmimas bei šilumos kainų mažinimas.

Tačiau jis atkreipė dėmesį, kad už šilumos ūkį yra atsakingi konservatoriai: „Aš tikslus suformuosiu ir naujai valdybai, kad taip ir būtų padaryta ir ypatingas vaidmuo ir mūsų koalicijos partneriams konservatoriams, kad jie tuos tikslus galėtų ir įgyvendinti, nes pagal mūsų koalicijos sutartį jie yra atsakingi už šitą sritį“.

A. Sekmokas teigė, kad valdybą skiria stebėtojų taryba, kuriai miesto meras nepriklauso. Anot jo, kandidatai į valdybą bus pateikti dar šią savaitę.

„Valdybą pagal įstatymus skiria ir atleidžia stebėtojų taryba, ir meras galėtų tame dalyvauti, jei jis būtų stebėtojų tarybos narys. O stebėtojų tarybai kandidatus į naują valdybą atrankos komisija turėtų pateikti šią savaitę“, - BNS sakė A. Sekmokas.

Anot jo, meras neturėtų kištis į įmonių veiklą: „Aš manau, kad mes turėtume žiūrėti ne iš politinio taško, meras kaip politikas turėtų šiek tiek atsitraukti nuo įmonių veiklos“.

A. Sekmokas teig nematantis pagrindo, kodėl A. Darulis turėtų pasitraukti, mat jis nėra pateikęs atsistatydinimo prašymo. Anot jo, nėra pagrindo persvarstyti jo buvimo valdyboje.

Arvydas Sekmokas
„Jis neatsistatydino, jis atstovauja Vilniaus miesto savivaldybės administracijai. Pagal koalicijos susitarimą Tėvynės Sąjungos frakcija aktyviai dalyvauja numatant, kaip bus sprendžiami šilumos ūkio klausimai, kokie žmonės juos spręs. (...) Aš manau, kad jis yra paskirtas, jis nėra atsistatydinęs, tai aš kol kas tokio klausimo nematau. Jeigu kažkas įvyktų stebėtojų taryboje, galbūt būtų galima spręsti, bet nematau tam pagrindo“, - tikino A. Sekmokas.

R. Šimašius pripažino, kad koalicijoje kyla tam tikrų nesutarimų dėl priemonių, kaip pasiekti norimo tikslo.

„Dėl tikslų ginčų jokių nėra, nei koalicijoje, niekur nėra išsiskyrimo, bet dėl tam tikrų metodų - taip, tam tikrų skirtingų požiūrio buvo ir natūralu, kad norint tuos tikslus užtikrinti, neturi nuomonės išsiskirti“, - BNS sakė meras.

4 nepriklausomi VŠT valdybos nariai pateikė atsistatydinimo prašymus. Neoficialiai kalbama, kad jie pasitraukė dėl nesutarimų su A.Daruliu ir A.Sekmoku, tačiau nė vienas jų padėties komentuoja. Neoficialiomis žiniomis, valdybos narių nuomonės nebuvo toleruojamos, jiems būdavo nurodoma, kokie sprendimai turi būti priimti.

VŠT stebėtojų tarybos narys ir ūkio viceministras Marius Skarupskas „Lietuvos žinioms“ teigė, kad šiuo metu daugumą VŠT valdyme turintys konservatoriai savotiškai įsivaizduoja derybas su „Vilniaus energija“, ir šis požiūris turbūt yra kitoks nei nepriklausomų įmonės valdybos narių ir bendrovės vadovės Giedrės Kaminskaitės-Salters, kuri taip pat atsistatydino.

Birželio pabaigoje patvirtintoje valdyboje dirbo buvęs energetikos viceministras Romas Švedas, kuris Energetikos ministerijoje dirbo kartu su A.Daruliu, buvęs prezidentės patarėjas Gediminas Vaitkevičius, „TeliaSonera“ grupės teisės reikalų padalinyje dirbanti Eglė Gudelytė-Harvey, kuri rugsėjo mėnesį išvažiavo dirbti į užsienį, ir tarptautinėje farmacijos kompanijoje „Fresenius-Kabi“ dirbanti Laura Mortensen.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)