"Teturime 440 litų. Niekas neaukoja. Prašome aukoti, bet mažai ką galime padaryti", - sakė Seimo narys Vidmantas Žiemelis, referendumo iniciatyvinės grupės, registruotos kaip savarankiška politinės kampanijos dalyvė, koordinatorius.

Jam šias pareigas patikėjo Socialdemokratų, Darbo, Tvarkos ir teisingumo partijų frakcijų bei Mišrios Seimo narių grupės lyderiai. Tačiau šios partijos agitacijai dėl referendumo nepervedė nė cento.

Tuo metu VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas atkreipė dėmesį, kad referendumo iniciatoriai agituoja ne už tai, dėl ko inicijavo referendumą. Anot Rinkimų komisijos vadovo, vadovaujantis įstatymo raide, jie turėtų agituoti už tai, kad referendumui teikiamai nuostatai būtų pritarta.

"Koks referendumo tekstas? "Pritariu naujos atominės elektrinės statybai". Tai ponas Žiemelis ir visą šią iniciatyvą iškėlusi bei parėmusi Seimo grupė turėtų agituoti, kad jai būtų pritarta", - aiškino jis.

Rinkimų komisijai užkliuvo ir per televiziją šiuo metu transliuojamas vaizdo klipas apie naujos branduolinės jėgainės statybą.

"Aš viena suprantu, kad nieko nesuprantu. Mūsų komisija dėl tų atominę energetiką ginančių vaizdo klipų per televiziją irgi buvo susiginčijusi. Vieni mano, kad juos reikėtų pažymėti politine reklama, kiti - ne", - sakė Z.Vaigauskas.

Referendumas dėl Visagino atominės elektrinės statybos vyks spalio 14 dieną, drauge su Seimo rinkimais.

Lietuva tikisi kartu su Latvija, Estija ir Japonijos kompanija "Hitachi" Visagino atominę elektrinę pastatyti iki 2020-2022 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)