„Lauksime komiteto išvadų ir susipažinsime su tomis išvadomis. Manau, kad buvo gal reikalingesnė platesnė diskusija komitete ir Seime, nes ta informacija, kuri buvo kompanijos „Chevron“ pateikta mano kabinete, tikrai [...] iš tos informacijos mes supratome, kad jokių grėsmių žmonėms ir aplinkai negali kilti“, - komiteto sprendimą komentavo premjeras.

Pasak jo, kol kas sunku pasakyti, kaip bus reaguojama į komiteto sprendimą, nes neaišku, kokiais motyvais remiantis nuspręsta siūlyti stabdyti skalūnų dujų žvalgybą.

„Nuomonių gali būti įvairių. Jei jiems buvo pateikta mokslininkų informacija, kad galimos grėsmės ir pavojai žmonėms ir gamtai, tai aš tada jų tokį sprendimą pateisinu. Tada jau bus svarstoma politinės tarybos lygyje ir valdančiojoje koalicijoje“, - tęsė socialdemokratas.

„Vyriausybės lygyje šis (skalūnų dujų – DELFI) klausimas buvo svarstomas ir visi ministrai yra vieningai viešai pasakę, kad nori žinoti, kokių mes turime iškasenų, atlikus žvalgybos darbus“, - Vyriausybės poziciją dėl žvalgybos Tauragės rajone priminė A. Butkevičius.

DELFI primena, kad antradienį Lietuvoje lankėsi ir su premjeru bei prezidente susitiko tarptautinės energetikos bendrovės „Chevron“ atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)