„Šiuo klausimu neturime jokių oficialių pareiškimų ar kreipimųsi. Dirbame toliau“, – nurodė A. Novakas, žiniasklaidoje pasirodžius pranešimams apie galimą derybų dėl „Turkijos srauto“ sustabdymą.

Taip pat ministras teigė, kad „Gazprom“ ir valstybinė naftos bendrovė „Botas“ jau susitarė dėl nuolaidos, kuri sieks 10,25 proc.

Buvęs bendrovės „Botas“ generalinis direktorius Mete Geknelis kalbėjo, kad šiuo metu Turkija ir Rusija derina naujosios dujų tiekimo gijos, skirtos tik Turkijos vidaus vartojimui, tiesimo variantus.

„Svarbiausia projekto „Turkijos srautas“ problema – didelė jo kaina. Vamzdyno tiesimas jūros dugnu gerokai padidina išlaidas ir veikia sistemos rentabilumą. Taigi dujos, pumpuojamos tokia gija, negalės būti pigios. O jeigu jos bus brangios, tuomet iškyla klausimas: kam Europai pirkti brangių dujų“, – teigia M. Geknelis.

Kalbėdamas apie žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus dėl galimo derybų stabdymo, naujienų agentūros pašnekovas pareiškė, kad „derybos, vargu, ar sustabdytos, tiesiog jos vykdomos gana uždaru režimu, o žiniasklaidai ir visuomenei pateikiama minimali informacija“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)