Pasiūlymas socialdemokratui G. Schroederiui tapti „Rosneft“, kuriai Vakarų šalys taiko sankcijas dėl Maskvos vaidmens Ukrainos krizėje, valdybos nariu Vokietijoje sukėlė pasipiktinimą. Reakciją sustiprino tvyrantis nerimas, kad Rusija gali mėginti kištis į rugsėjo 24 dieną šalyje vyksiančius visuotinius rinkimus.

„Nemanau, kad tai, ką daro ponas Šrioderis, yra gerai“, – interviu laikraščiui „Bild“ sakė konservatorė A. Merkel.

„Kai nebebūsiu kanclerė, neketinu eiti jokių pareigų pramonės įmonėse, bet, visų pirma, esu visiškai susitelkusi į rinkimus ir į faktą, kad norėčiau dar kartą tapti kanclere“, – pridūrė A. Merkel.

Draugystės su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu neslepiantis 73-ejų G. Schroederis teisino savo sprendimą dirbti „Rosneft“ ir kaltino oponentus užsiimant politiniu manevravimu, siekiant padėti perrinkti A. Merkel.

G. Schroederis teigė, kad būsimasis jo darbas „Rosneft“ Vokietijos Socialdemokratų partijai (SPD) neigiamos įtakos neturės.

Daugumos naujausių apklausų duomenimis, SPD nuo A. Merkel vadovaujamų konservatorių atsilieka maždaug 15 procentinių punktų.

Tačiau nemažai politikos komentatorių mano, kad partija ir vėl prisijungs prie „didžiosios koalicijos“, kurią sudarys kairiosios ir dešiniosios politinės jėgos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)