"Jis yra derinamas, derinamas įprasta tvarka - tikrai ne per spaudą, ne per žiniasklaidą, ne viešai skelbiant", - klausiamas, ar jau žinomas susitikimo su "Gazprom" vadovais laikas, "Žinių radijuje" kalbėjo A. Kubilius.

Premjeras dar kartą patvirtino praeitą savaitę gavęs "Gazprom" atstovų laišką, kuriama siūloma susitikti ir aptarti svarbius klausimus.

"Ir mes ruošiamės tokiam susitikimui", - užtikrino Vyriausybės vadovas.

A. Kubilius patikino, kad toks "Gazprom" kvietimas nebuvo netikėtas, nes Lietuvos pusė visada yra atvira pokalbiams. Esą Lietuva susitikti ir tartis dėl dujų kainų politikos, dujų sektoriaus pertvarkos siūlė pernai. "Gazprom" keisti požiūrį, pasak Premjero, galbūt verčia ir besikeičianti situacija pasaulio dujų rinkoje.

"Gerai, kad "Gazprom" keičia savo požiūrį, ir tikiu, kad tikrai konstruktyviai galėsime aptarti daugelį svarbių klausimų", - pabrėžė Ministras Pirmininkas.

Susirūpinusi Vyriausybės derybomis su "Gazprom" dėl dujų kainų ir vamzdynų atskyrimo Seimo Socialdemokratų partijos frakcija kreipėsi į Ministrą Pirmininką A. Kubilių ir energetikos ministrą Arvydą Sekmoką, primena ELTA.

Po žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos apie tai, jog antrinės įmonės "Gazprom-Export" vadovai geranoriškai siūlė Premjerui susitikti derėtis dėl dujų kainų, tačiau šis pasiūlymo nepriėmė, vietoj savęs paskirdamas derėtis energetikos viceministrą Arvydą Darulį, socialdemokratams kyla pagrįstų abejonių, ar šios derybos apskritai vyko.

A. Kubilius neigia atmetęs "Gazprom" siūlymą derėtis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją