„Remiantis turimais duomenimis, akivaizdu, kad anglies atsargų nepakanka, dėl to esu perspėjęs prieš tris mėnesius“, - priminė A. Jaceniukas. Pasak jo, vyriausybė skyrė būtinų lėšų ypatingoms priemonėms įgyvendinti.

Kiek anksčiau penktadienį šalies energetikos ir anglies pramonės ministras Vladimiras Demčišinas pareiškė, kad anglies atsargų Ukrainai užteks mažiausiai mėnesiui, „bet ilgesnėje perspektyvoje iškils sunkumų“, skelbė „RIA Novosti“. „Kad anglies tiekimas šiluminėms elektrinėms būtų reguliarus, pradėjome aktyvias derybas su tiekėjais iš PAR“, - sakė V. Demčišinas. Energetikos ministerijos duomenimis, anglies tiekimas Ukrainai iš Rusijos ir Donbaso šiuo metu apribotas.

Lapkričio 22 d. Rusija nutraukė anglies tiekimą Ukrainai dėl elektros energijos tiekimo į Krymą apribojimų. Lapkričio 22 d. keturi elektros energijos perdavimo stulpai buvo susprogdinti Ukrainos Chersono regione, į šiaurę nuo pusiasalio, be elektros liko apie 2 mln. žmonių. Šiuo metu Kryme vis dar galioja nepaprastoji padėtis.

2014 m. gruodį Maskva ir Kijevas susitarė dėl antracitinės anglies tiekimo Ukrainai. Šioje šalyje šiuo metu jaučiamas šios grupės anglies deficitas, nes visos šachtos, kur ši anglis išgaunama, atsidūrė maištininkų kontroliuojamoje Donbaso teritorijoje.