"Žinote, nenoriu minėti, bet vakar vienoje televizijos laidoje pasižiūrėjau tam tikrus debatus, bet paskui, aišku, išjungiau, nes kilo tokių nesveikų minčių. Sako, kad mes dabar kovojame prieš Rusijos propagandą, bet aš pamačiau, kad mes turime kovoti vietoje prieš kai kuriuos Seimo narius, kurie dalyvavo diskusijoje apie šilumos, dujų kainas. Tai aš galiu pasakyti paprasčiausiai: buitiniams vartotojams jau du kartus dujų kaina sumažėjo ir jiems ta kaina visiškai nesikeis ir kitais metais, ir 2016 m. jie gali būti ramūs", - antradienį LRT radijui sakė Vyriausybės vadovas

A. Butkevičius taip pat spekuliacijomis pavadino, kad dujų kainą išaugins neseniai veikti pradėjęs suskystintų gamtinių dujų terminalas.

"Spekuliacija, kuri vyksta dėl SGD, tai yra mūsų energetinės nepriklausomybės objektas, tai yra istorinis dalykas", - pabrėžė jis. 

Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos duomenimis, šiais metais gamtinių dujų kaina siekia 1507 litų už tūkstantį kubinių metrų.

Valstybinis reguliatorius prognozuoja, kad 2015-aisiais gamtinių dujų kaina sudarys 1558 Lt už tūkstantį kub. m. Šioje sumoje 102 Lt sudarys vadinamoji "saugumo dedamoji", t.y. SGD terminalo kaina.

Tačiau Premjeras atkakliai laikosi pozicijos, kad dujų kaina kitąmet, nepaisant papildomos dedamosios, nepadidės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)