Interviu „Lietuvos rytui”, kurio dalį akcijų per antrinę bendroves valdė „Snoras”, V. Antonovas teigė, kad jis tikėjosi, jog byla užtruks taip ilgai.

"Taip, nes Jungtinėje Karalystėje ši byla yra traktuojama kaip ypač sudėtinga. Tad jei Lietuvos generalinės prokuratūros atstovai tikėjosi greito sprendimo, tai tik parodo jų neprofesionalumą. Mes su Raimondu Baranausku (buvusiu "Snoro" banko prezidentu. - Red.) nusprendėme bylinėtis šioje šalyje, nes tikime, kad teismai čia nepriklausomi. Jie priima savarankiškus sprendimus. Byla truks dar ilgai, nes, mūsų laimei ar Lietuvos prokurorų nelaimei, jie niekaip nesugeba padėti teisėjui ant stalo įkalčių ir įrodymų. O mes savo įrodymus jau pateikėme. Taigi susitiksime Vestminsterio teisme jau kitų metų sausio pabaigoje”, - sakė bankininkas.

Pasak verslininko, jo gyvenimas „totaliai sudaužytas, verslas – irgi”. Paklaustas, iš kur pinigai advokatams, nes sąskaitos įšaldytos, V. Antonovas nurodė, kad „yra ir ištikimų draugų, kurie man paskolintų pinigų. Yra asmenų, kurie pasirengę apmokėti civilinį ieškinį Niujorke ir pergalės atveju atsiimtų savo pinigus su procentais. ”

Jis mini, kad pradeda civilinę bylą Niujorke prieš Lietuvą dėl prarastų investicijų. Kokia bus ieškinio suma - nenurodo.

„Lietuvos finansų ministeriją jau pavasarį mano teisininkai yra perspėję, kad bylinėsimės su ja. Įstatymas reikalauja, kad palauktume pusmetį. Jei neklystu, spalio viduryje kaip tik sueis tie šeši mėnesiai. R.Baranauskas bylinėtis prieš Lietuvos valstybę Niujorke negalės, nes yra jūsų šalies pilietis. Bet aš esu užsienietis ir turiu galimybę tai daryti”, - teigia V. Antonovas.

Jis vis laikosi versijos, kad „Snoras” buvo nacionalizuotas dėl dienraščio „Lietuvos rytas” kritiškų straipsnių apie prezidentę. „Taip, turėjome du savo atstovus „Lietuvos ryto” valdyboje, bet jie buvo atsakingi tik už ekonominius kompanijos reikalus”, - teigia jis.

Interviu V.Antonovas nurodo, kad 2011-ųjų vasarą norėjo parduoti „Lietuvos ryto” akcijas.

„„Lietuvos rytas” turi puikias spaustuves ir gero nekilnojamojo turto. Mes norėjome žiniasklaidos verslą parduoti, o spaustuves ir nekilnojamąjį turtą pasilikti. Net ir pirkėją buvome suradę – užsienio investuotoją, kuris rusiškai nė žodžio nekalbėjo”, - pasakoja V.Antonovas

Kodėl sandoris neįvyko, verslininkas nenurodė.

V.Anotonovas aiškina, kad dingę pinigai iš bankų buvo pavogti. Esą tai padarė Sergejus Mendelejevas, V.Antonovo pavaduotojas „Convers Group” holdinge.

„Jis padirbinėjo sutartis ir jomis naudodamasis vogė pinigus ir iš „Krajbanka”, ir iš „Snoro”. Tai būtent tas pinigų trūkumas, apie kurį ir kalbama: bendra suma viršija 200 milijonų eurų. Turbūt suprantate, kad dėl tokių pinigų galima ryžtis bet kam. Todėl jei, neduokdie, atsidursiu Lietuvos belangėje, aišku, kas gali man nutikti. Ta pati lemtis gali laukti ir R.Baranausko ”, - teigia V.Antonovas.

Primename, kad praėjusių metų lapkritį „Snoras” buvo nacionalizuotas, nustačius milijardinius lėšų trūkumus. Pagrindiniams banko akcininkams V.Antonovui ir R.Baranauskui yra pareikšti įtarimai dėl turto iššvaistymo, pasisavinimo, pinigų plovimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo. Šiuo metu jie yra Londone, kur svarstoma ekstradicijos byla pagal Lietuvos prašymą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)