„Kadangi dar nėra išnaudotos visos galimos procesinės galimybės, ikiteisminio tyrimo terminas pratęstas iki š.m. gegužės 20 d.“, - teigiama prokuratūros atsakyme BNS.

Teisėsaugininkai ikiteisminį tyrimą pradėjo pernai dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, gavus iš Valstybės saugumo departamento informaciją apie generalinio prokuroro 2011 metų lapkričio 17 dienos prašymu atlikto tyrimo rezultatus.

Ikiteisminį tyrimą pavesta atlikti bendrai Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorų ir STT pareigūnų tyrimo grupei.

Viešai skelbta, kad įtarimai šioje byloje pateikti buvusiam Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) direktoriaus pavaduotojui Vytautui Giržadui.

2011 metų lapkričio mėnesį prieš pat „Snoro“ nacionalizavimą dienraštis „Lietuvos rytas“, cituodamas anoniminius šaltinius, pranešė, kad „Generalinė prokuratūra jau pasirašė leidimus atlikti kratas viename bankų ir jo vadovų namuose“. Konkretaus banko dienraštis nenurodė, tačiau teigė, jog taikinys yra „lietuviškas bankas“.

Daugiau nei trečdalį „Lietuvos ryto“ akcijų valdė „Snoro“ bankas.

Dėl informacijos apie planuojamus pareigūnų veiksmus vadinamuoju melo detektoriumi buvo patikrinti buvę FNTT vadovai Vitalijus Gailius ir Vytautas Giržadas.

V.Gailiui atsisakius iš pareigų atleisti savo pavaduotoją tuometinis vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis panaikino FNTT vadovų leidimus dirbti su slapta informacija ir atleido iš pareigų. Kilus įtampai valdančiojoje koalicijoje atsistatydinti buvo priverstas ir pats R.Palaitis.

Vėliau V.Gailius ir V.Giržadas teisme įrodė, kad buvo atleisti neteisėtai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)