„Išankstiniais laikinojo administratoriaus pateiktais duomenims, net 99,7 proc. Ūkio banke laikytų indėlių neviršija draudžiamos sumos, todėl beveik 200 tūkst. banko indėlininkų atgaus visus savo pinigus nepriklausomai nuo to, kokie bus pasiūlyti sprendimai dėl banko ateities“, – sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Kaip nurodo Lietuvos bankas, apie 90 proc. Ūkio banko klientų indėlių yra terminuoti, o vidutinė indėlio trukmė – 8 mėnesiai. Ūkio banko veiklos apribojimo metu už indėlius ir toliau bus skaičiuojamos palūkanos.

100 proc. yra apdrausti indėliai iki 100 tūkst. eurų (345 tūkst. Lt).

Iš viso Ūkio banke yra 2,6 mlrd. Lt apdraustų indėlių.

Laikinasis administratorius Lietuvos bankui pateikė informaciją apie vasario 12 d. buvusius Ūkio banko indėlius. Duomenys rodo, kad beveik visi indėlininkai dėl savo lėšų gali būti ramūs.

Lietuvos bankas vasario 12 d. apribojo Ūkio banko veiklą ir skyrė laikinąjį administratorių. Sprendimas priimtas bankui nevykdant kapitalo pakankamumo normatyvų. Lietuvos bankui administratorius išvadą dėl banko veiklos atkūrimo galimybių ir būdų privalo pateikti ne vėliau kaip per 6 dienas nuo nutarimo priėmimo.

Kol nebus priimti sprendimai dėl veiklos tęstinumo, bankas finansinių paslaugų (įskaitant lėšų išdavimą) neteiks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)