„Po bankroto bylos iškėlimo kai kurie asmenys savo turėtu indėliu, didesniu kaip 350 tūkst. litų, – per 600 tūkst. litų, padengė paskolą. – iš valdančiosios daugumos? Taip, iš valdančiosios daugumos giminaičių“, - teigia socialdemokratų pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Snoro“ indėlininkų asociacijos vadovas tvirtina, kad nei įmonės, nei gyventojai negali indėliais pasidengti paskolų didesnių nei 100 tūkstančių eurų suma, mat tik tokią sumą laiduoja valstybė.

„Jeigu mes kalbame apie dabartinį teisinį reguliavimą, tai tokie variantai yra neįmanomi. <...> Jeigu kažkas tai vyksta panašaus, tai man atrodo, kad tai papuola po baudžiamojo proceso atitinkamomis normomis", - sako „Snoro“ kreditorių ir indėlininkų asociacijos vadovas Danas Arlauskas.

I. Degutienė ir jos sūnus opozicijos įtarimus kategoriškai neigia.

„Mano sūnaus įmonė turi einamąją sąskaitą ‚Snoro“ banke, bet nei vieno centro iš tos sąskaitos nėra atsiėmęs, ir jo situacija yra tokia kaip ir visų kitų klientų“, - teigia I. Degutienė.

„Kaip įmonės akcininkas galiu jums pasakyti, kad nacionalizavimo momentu buvo 343 tūkstančiai litų, tiek ir liko. Esu įveltas į politinius žaidimus, kai opozicija elgiasi kaip minimum negražiai, esu eilinis pilietis, neatgavęs savo pinigų, kiti iš draudiminio fondo dar atgavo, o mes kiek rašėm raštų bankui tai nulis reakcijos“, - tvirtina G. Degutis.

Opozicija grasina turimus dokumentus perduoti prokuratūrai. Tuo tarpu „Snoro“ administratorius pavakare išplatino pranešimą, kad banko veiksmai buvę teisėti.