„Verslo žinioms” Šiaulių banko vadovas Audrius Žiugžda teigė, kad „pati gerosios banko dalies perėmimo schema yra aiškiai aprašyta įstatyme. Tai, dėl ko mes deramės, viena vertus, yra valstybės apdrausti indėliai, antra vertus, – sveikas banko turtas. Tas turtas – tai ir paskolos, ir grynieji pinigai, ir vertybinių paskolų portfelis ir ilgalaikis turtas. Tikimės, kad tarp šių aktyvų tikrai dar yra gero turto”.

A. Žiugžda neslepia – Šiaulių bankas paskolas iš Ūkio banko pirktų už kainą, nustatytą pagal kliento mokumo situaciją, įkeisto turto realią vertę. Jis neigia žiniasklaidoje pasirodžiusį skaičių, esą jo vadovaujamas bankas už Ūkio banko bankinį verslą pasiryžęs sumokėti 2–2,5 mlrd. Lt, tačiau kokia tai suma, neatskleidžia.

Lietuvos bankas yra skelbęs, kad ŪB įsipareigojimai turtą viršija 500 mln. Lt, tai reikštų, kad realus ŪB turtas daugiausia galėtų sudaryti 3,5 mlrd. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)