„Nuolat susiduriu su tokio pobūdžio kiaulystėmis. Amžinai patenku į reikalus, kurie man visapusiškai nepriimtini. Juose figūruoja mano pavardė, na ką man daryti“, – interviu žurnalui „Lietiška Diena“ pasakojo kompozitorius, šiuo metu dažnai minimas, kaip vienas iš nukentėjusių stambių indėlininkų, paskelbus „Latvijas Krajbanka“ nemokumą.

R. Paulas per daug nededa vilčių į ieškinį Konstituciniam Teismui, kurį padavė kartu su grupe „Krajbanka“ indėlininkų. „Puikiai suprantu, kad jokio rezultato nebus. Esu visiškai dėl to tikras... 20 metų per šį banką gaudavau autorinius atlyginimus ir kitas pajamas. Taip buvo nuo tarybinių laikų, nes šio banko pavadinime buvo žodis „Latvijos“, – pasakojo kompozitorius.

„Visi, kurie nusprendė kreiptis į Konstitucinį Teismą, yra sąžiningi žmonės. Apmaudu, kad kai kurie mūsų vadinamieji finansų sferos veikėjai ir dar keli asmenys pasisakė, kad reikėjo žinoti, kokiame banke laikyti pinigus. Argi žinojome, kad šis bankas parduotas kažkokiems kriminaliniams elementams, tarp kitko, pritariant valstybinei žinybai, nes be jos tokios įmonės neįmanoma nupirkti. Visi puikiai žinome, kaip ši įstaiga vadinasi. Paradoksaliausia tai, kad jei iš banko pavyks išieškoti kažkokius pinigus, juos atiduos tai pačiai žinybai, kuri kalta dėl banko žlugimo. <...> Kokią teisę turėjo leisti atsitikti tokiems dalykams žmonės, kurie gauna didžiulius atlyginimus – iki aštuonių tūkstančių latų (39,5 tūkst. Lt) per mėnesį? Ir visa įvyko nepraėjus nė trejiems metams po „Parex“ banko žlugimo, kuris buvo vienas iš didžiausių bankų“, – stebisi R. Paulas.

Į klausimą, ką ketina daryti vėliau dėl „Krajbanka“, kompozitorius atsakė: „O ką man daryti?“ Nieko. Neseniai paskelbė verdiktą, kad su indėliais banke „Banka Baltija“ viskas gerai. Na bet brangieji... Kiek tūkstančių žmonių buvo apiplėšti. Tada banko valdytojus bent trumpam pasodino (už grotų). Bet ar žmonėms grąžino pinigus? Kyla klausimas – iš kur atsirado pinigų gelbėti „Parex“ banką?“

Primename, kad R. Paulas „Krajbanke“ keliose valiutinėse sąskaitose laikė beveik milijoną eurų (3,45 mln. Lt). Maksimali kompensacija nukentėjusiems indėlininkams yra 100 000 eurų (345 tūkst. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją