„Kadangi šiuo metu viešojoje erdvėje aiškinamasi banko „Snoras” situacija, atsakydamas į tai, atsakingai pareiškiu, kad niekada nevengiau bendradarbiauti su teisėsaugos institucijomis, kalbėti, tai sudarė dalį mano, kaip banko valdybos pirmininko, darbo”, rašoma bankininko kreipimesi.

R. Baranauskas teigia, kad „esu pasirengęs atvykti ir, jei reikia, išsamiai paaiškinti situaciją, duoti parodymus. Manau, jog to reikia ir siekiant išsiaiškinti padėtį, nuraminti banko darbuotojus bei klientus.”

Jis žada pateikti visus „rūpimus atsakymus”. Tiesa, tai ruošiasi padaryti ne vienas, o kartu su advokatais.

„Mano advokatai jau šiandien (pirmadienį –DELFI) bandys susisiekti su banko bylą kuruojančiu prokuroru ir suderins laiką, kada privalau atvykti į Lietuvą”, rašo bankininkas.

Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Rūta Dirsienė DELFI teigė, kad nei pats R. Baranauskas, nei jo advokatai su prokurorais kol kas nesusisiekė.

„Ne. Mūsų žiniomis, tikrai nebuvo bandoma susisiekti su prokurorais“, - sakė R. Dirsienė.

Generalinė prokuratūra taip pat teigia neturinti duomenų apie tikslią nušalintojo „Snoro“ vadovo buvimo vietą.

Primename, kad praėjusį trečiadienį Vyriausybė nacionalizavo banką, kai Lietuvos bankas aptikęs veiklų trūkumų ir galimų nusikalstamų veiklų, sustabdė šios finansų įstaigos darbą. Generalinė prokuratūra atlieka tyrimą. Pirminiais duomenimis, trūksta apie 1 mlrd. vertės vertybinių popierių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją