"Kiek dabar jau mes gauname daugiau informacijos iš žiniasklaidos, atrodo, kad problema buvo ne ekonominė, bet labiau sukčiavimas, ir tie metodai, kurie buvo galbūt ir naudojami veikloje - tokiu atveju reikia veikti labai operatyviai ir staigiai, nes finansai, pinigai juda labai greitai šiuolaikinėje bankininkystės sistemoje. Kaip ir paminėjo Lietuvos banko vadovas, pinigai ėmė labai sparčiai tekėti iš banko", - antradienį interviu Žinių radijui sakė prezidentės patarėjas Nerijus Udrėnas.

Anot jo, bankas buvo valdomas galbūt nusikalstamais būdais.

"Bankas buvo valdomas ne tiek siekiant ekonominės naudos indėlininkams, bet turbūt patenkinant savo interesus ir turbūt galimai nusikalstamais būdais", - kalbėjo N.Udrėnas.

Prezidentės patarėjas kalbėjo, jog pasirinktas būdas nacionalizuoti banką buvo "savalaikis ir mažiausiai kainuojantis valstybės biudžetui".

"Siekiant apsaugoti Lietuvos žmonių nuosavybę ir verslą nuo galimų nuostolių, pasirinktas būdas buvo būtinas, jis taip pat buvo savalaikis ir mažiausiai kainuojantis valstybės biudžetui, tai yra neužkraunant dar papildomos naštos visiems mokesčių mokėtojams. Taigi veiksmų operatyvumas suteikė galimybę užkirsti kelią galimai finansinei manipuliacijai", - kalbėjo N.Udrėnas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją