Prieš porą metų apsiėmę patarimais padėti dviračių prekybos tinklą „Vasarė“ plėtojantiems pajūrio verslininkams, jie sugrįžta įvertinti rezultatų. Šį kartą susitikimo vieta – Šiauliai.

Į prekybą dviračiais Paulikaičių šeima įsisuko tuoj po Nepriklausomybės, 96-aisiais. Pradėję nuo nedidelės parduotuvės Klaipėdos senamiestyje, dabar verslininkai gali pasigirti „Vasarės“ tinklą išplėtę per didžiausius Lietuvos miestus – Vilnių, Kauną, Panevėžį – ir šiemet savo verslo žemėlapį papildę prekybos tašku Šiauliuose.

Tačiau verslui augant, daugėja ir iššūkių.

Anot Algimanto Paulikaičio, jų verslas savo kailiu pajuto, kad gyventojų Lietuvoje mažėja. Todėl įmonės planuose – plėtra į užsienį. Tik reikalai nejuda į priekį taip greitai, kaip norėtųsi. Sparčiai plėtrai stinga pinigų.

„Jeigu paskaitysite verslo knygutes, tai yra tokia savoka KŽP, tai yra kitų žmonių pinigai, – plačiai šypsodamasis laidos „Lietuva gali” dalyviams dėsto bendrovės „Biotechpharma” generalinis direktorius prof. Vladas Bumelis. – Visada sakau, jeigu pats neturi pinigų, bet turi labai gerą verslo idėją, niekada nebijok eiti gauti tų KŽP. Kur jie yra? Jie yra bankuose. Tačiau eidamas į banką, turi būti užtikrintas, kad tavo verslo strategija yra tikrai taip sudėliota, kad sugebėsi pinigus atiduoti.”

Ar tokiam patarimui pritars SEB banko prezidento pavaduotojas Virginijus Doveika?

Kokius verslo sprendimus jis pasiūlys šeimos verslą puoselėjantiems Paulikaičiams? Laida „Lietuva gali” pirmadieniais 22.30 val. per LRT televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)