Apdrausto indėlio suma vienam asmeniui – 100 tūkst. eurų. I. Krumanė neatmeta galimybės, kad šiuos pinigus teks išmokėti, nes banko situacija apgailėtina ir kažin ar jis atnaujins veiklą. Kol kas reikia sulaukti Lietuvos sprendimo dėl pagrindinio „Snoro“ banko.

„Latvijas Krājbanka“ klientams pinigai bus mokami iš Garantinio indėlių fondo, įsteigto iš bankų išmokų. Dabar jame 149 mln. latų (730 mln. Lt), likusios lėšos bus pasiskolintos iš valstybės biudžeto. Pardavus „Latvijas Krājbanka“ aktyvus, skolinti pinigai bus grąžinti į biudžetą. I. Krumanė pažadėjo, kad mokesčių mokėtojų pinigai tam nebus leidžiami.

FKRK pirmininkė pabrėžė, kad įstatymas nereikalauja visiškai kompensuoti indėlių, ir rekomendavo diferencijuoti rizikas, dideles sumas skaidant į dalis, ir pinigus laikyti keliuose bankuose.

Kaip jau buvo pranešta, FKRK taryba, atsižvelgdama į įvykius motininiame banke „Snoras“ ir galimą jų įtaką finansiniam „Latvijas Krājbanka“ stabilumui bei jo mokumui, lapkričio 17 d. nustatė apribojimus Latvijos banko veiklai.

Lapkričio 21 d. buvo priimtas sprendimas sustabdyti „Latvijas Krājbanka“ veiklą. Tai padaryta atsižvelgiant į didelį lėšų trūkumą. Draudimas galioja visoms kreditinės įstaigos teikiamoms finansinėms paslaugoms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją