Prieš daugiau nei mėnesį „Snoro“ bankroto administratorius Neilas Cooperis paskelbė, kad vadinamuosius „Snoriukus“ perka Lietuvos paštas. Tačiau sandoris iki galo neįgyvendintas iki šiol.

Aiškėja, kad dalis parduoti ketinto turto „Snorui“ net priklauso ir nežinia, ar jį iš viso pavyks parduoti.

Kreditoriams snaudžiant, „Snoro“ valdomos įmonės, pavyzdžiui „Snoras development“ išparduoda turtą. Apie 48 proc. „Snoro development“ akcijų priklauso „Snoro“ bankui, apie 50 proc. - Kipre ir dar 2 proc. Kaimanų salose registruotoms įmonėms. Jos siejamos su pagrindiniu „Snoro“ akcininku Vladimiru Antonovu. Nors bankui „Snoras“ vasarį jau buvo paskelbtas bankrotas, o „Snoras development“ prokurorai pateikė 8 turto areštus, tai nesutrukdė „Snoro“ įmonei išparduoti prabangių butų Vilniaus senamiestyje.

Pasak ekspertų, kadangi bankui nepriklauso kontrolinis „Snoro development“ akcijų paketas, turtas galėjo būti parduotas. Pačiam „Snorui“ teks pardavinėti tik savo valdomas akcijas.

„Šiuo atveju turtas yra akcijos, o akcijų pardavimo tvarka labai aiškiai parašyta įstatyme ir jos bus parduodamos“, - sakė Giedrius Galentas, Įmonių bankroto valdymo departamento direktoriaus pavaduotojas.

„Snoro“ kreditorių komitetas, kurio daugumą sudaro indėlių ir investicijų draudimo nariai nežino, kiek ir kokio turto priklauso bankrutuojančiam „Snorui“, o kas yra susijusių įmonių rankose. Kreditorių pirmininkė Aurelija Mažintienė negalėjo pasakyti net kam priklauso vadinamieji „Snoriukai“, dėl kurių pardavimo esą jau susitarta su Lietuvos paštu.

Kas savaitę susirenkantys kredito komiteto nariai turto pardavimo klausimus tikina įtrauksiantys į darbotvarkę kuo galima greičiau. Tačiau, kad tai pavyks padaryti iki vasaros pabaigos – nežada.