12 valandą Lietuvos laiku turėjęs prasidėti Vestministerio magistrato teismo posėdis atidėtas vienai valandai, BNS teigė posėdį stebintis asmuo.

„Snoro“ pagrindinis akcininkas V. Antonovas ir banko valdybos pirmininkas R. Baranauskas Lietuvoje pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu ir dokumentų klastojimo.

Planuojama, kad bylos nagrinėjimas nuo liepos 8-osios vyks kasdien 10 darbo dienų.

Pirmadienį V.Antonovas ir R.Baranauskas atvyko į teismo posėdį, kuris prasidėjo apie 13 valandą Lietuvos laiku - viena valanda nei vėliau planuota.

Londone dabar gyvenantys "Snoro" pagrindinis akcininkas V.Antonovas ir banko valdybos pirmininkas R.Baranauskas Lietuvoje pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu ir dokumentų klastojimo.

Lietuva dėl šių asmenų yra išdavusi Europos arešto orderį.

Lietuvos generalinė prokuratūra buvusiems banko akcininkams V. Antonovui ir R. Baranauskui yra pateikusi įtarimus pasisavinus apie 1,7 mlrd. litų „Snoro“ turto. Lietuvos prokurorai yra išdavę Europos arešto orderį dėl jų suėmimo. Jie šiuo metu gyvena Didžiojoje Britanijoje ir nesutinka būti išduoti Lietuvai. Gynyba bando įrodyti, esą byla yra politinė.

Prokurorai taip pat yra apriboję įtariamųjų šioje byloje nuosavybės teises į 805 mln. litų vertės turtą.

2011 metų lapkričio mėnesį Lietuvos Vyriausybė nusprendė nacionalizuoti „Snorą“, o prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir pinigų plovimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)