"Vyksta tyrimas, neturiu teisės nieko komentuoti. Aš seniai Lietuvoje, bendradarbiauju su visais ", - BNS telefonu sakė N.Stancikas.

Vėliau jis patikslino, kad praėjusį penktadienį jis grįžo iš komandiruotės ir jau buvo apklaustas prokurorų.

"Negaliu to nei patvirtinti, nei paneigti", - BNS sakė Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vadovė Rūta Dirsienė, paklausta, ar yra pateikti įtarimai N.Stancikui.

Anot R.Dirsienės, buvę du pagrindiniai banko akcininkai ir vadovai - Vladimiras Antonovas (valdė 68,1 proc. banko akcijų) ir Raimondas Baranauskas (25,3 proc.) - kol kas nėra apklausti. Anot jos, pastarosiomis dienomis "prokurorai vykdo labai intensyvų tyrimą", tačiau išsamiau jo kol kas nekomentuoja.

Su buvusiu "Snoro" prezidentu ir vienu didžiausių akcininkų R.Baranausku BNS susisiekti nepavyko - jo telefonas yra išjungtas. N.Stancikas BNS sakė nežinantis, kur yra R.Baranauskas.

N.Stancikas nuo praėjusio pirmadienio esą buvo komandiruotėje vienoje Azijos šalių. R.Baranausko Lietuvoje nėra nuo antradienio - įvairių šaltinių duomenimis, jis buvo Ukrainoje ar Latvijoje.

Buvęs "Snoro" viceprezidentas ir vyriausiasis patikros pareigūnas Romasis Vaitekūnas, kuris, neoficialiomis BNS žiniomis, yra atleistas iš banko, teigė negalintis pasakyti, ar jį jau apklausė prokurorai. Jis taip pat tvirtino tebedirbantis banke.

"Prokurorai turėtų atsakyti (ar yra apklaustas - BNS). Aš nesu atleistas", - tvirtino R.Vaitekūnas, o paklaustas, kokios jo pareigos banke, atsakė: "Užmiršau".

Generalinė prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl aplaidaus buhalterijos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, pinigų plovimo banke "Snoras". Prokurorai kol kas nekomentuoja, ar paskelbta banko vadovų tarptautinė paieška.

Pasak premjero Andriaus Kubiliaus, padėtis banke yra sudėtingesnė nei manyta anksčiau. Lietuvos banko valdyba ketvirtadienį galutinai spręs, kaip geriau apsaugoti "Snoro" indėlininkų, kreditorių ir kitų banko klientų interesus. Sekmadienį LB valdyba iš esmės nepakeitė padėties - laikinajam banko administratoriui leista klientams grąžinti į jų sąskaitas lėšas, kurios pavedimu nepasiekė jų sąskaitų kitame banke, o nuo trečiadienio - išimti iki 500 litų per dieną ne tik bankomatuose, bet ir banko padaliniuose.

Tačiau ar tokie sprendimai realiai bus įgyvendinti, spręs banko administratorius.

Vyriausybė praėjusį trečiadienį nacionalizavo 100 proc. "Snoro" akcijų, banke pasigedus daugiau nei 1 mlrd. litų vertybinių popierių. Šiuo metu banką valdo laikinasis administratorius Simonas Freakley'is ir jo 20-25 žmonių komanda.

Seimas praėjusį ketvirtadienį priėmė įstatymų pataisas, kurios leidžia Vyriausybei pertvarkyti "Snorą", atskiriant "gerus" ir "blogus" aktyvus, pirmuosius perduodant naujai įsteigtam valstybiniam bankui, kuris kurį laiką veiktų, o vėliau būtų parduotas. "Blogas" turtas liktų banke, kuriam būtų skelbiamas bankrotas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją