Ignalinos atominė jėgainė iki šiol nėra apdrausta. Elektrinės direktorius Viktoras Ševaldinas Eltai sakė, jog įvairaus pobūdžio draudimo pasiūlymų yra pateikusios ir Lietuvos, Vakarų šalių, Rusijos draudimo bendrovės, tačiau elektrinė jų negali priimti, nes neturi lėšų draudimui.

"Baltijos garanto" prezidentas Jonas Beržinskas per spaudos konferenciją, skirtą bendrovės veiklos dešimtmečiui, sakė, jog Rusijos draudimo bendrovių pulas Ignalinos atominės jėgainės atsakomybę apdraustų 200 mln. JAV dolerių, metinė draudimo įmoka sudarytų 0,5-0,8 mln. JAV dolerių. "Rusai siūlo veltui padaryti draudžiamo objekto tyrimą, tačiau mums to nereikia",- stebėjosi J.Beržinskas.

Jo teigimu, "Baltijos garantas" siūlė Vyriausybei drausti ir per Lietuvą tranzitu į Kaliningradą ir iš jo gabenamus pavojingus krovinius, tačiau taip pat nesulaukė pritarimo.

Neseniai "Baltijos garantas" su "Ingosstrach" ir kitomis šiai Rusijos bendrovei artimomis Latvijos, Estijos, Baltarusijos draudimo kompanijomis susitarė kurti bendrą pardavimo ir aptarnavimo tinklą. Viena iš kooperacijos sričių bus bendra atsakomybė draudžiant vežėjų civilinę atsakomybę, krovinius. Vairuotojai, vykstantys į užsienį, galės Lietuvoje sudaryti minėtų valstybių draudimo sutartis. Įvykus nelaimei, galės kreiptis į šių šalių draudimo bendroves. Tikimasi, kad aljansinis bendradarbiavimas leis pigiau perdrausti riziką užsienyje.

Kartu J.Beržinskas teigė, kad jau artimiausiu metu draudimo paslaugos brangs dvigubai. Tokią prognozę jis grindžia ne tik matydamas pasaulines draudimo kompanijas užgulusią išmokų naštą, bet ir todėl, kad baigėsi draudimo paslaugų pigimo ciklas, ir jų kainų kreivė dabar kils aukštyn.

Per pirmuosius šių metų devynis mėnesius "Baltijos garantas" sudarė 98,4 tūkst. sutarčių ir pasirašė per 8 mln. Lt draudimo įmokų. Žalos draudėjams atlyginta už 3 mln. Lt.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją