Tarybos nuomone, kitų metų PSDF biudžeto pajamos ir išlaidos turėtų būti bent jau ne mažesnės nei numatytos 2001 metais, pranešė Valstybinė ligonių kasa.

Pagal 2002-ųjų PSDF biudžeto projektą kitąmet į fondą numatoma surinkti 1,875 mlrd. litų pajamų ir turėti tiek pat išlaidų. Fondo pajamos ir išlaidos būtų 128 mln. litų (6,8 proc.) mažesnės nei laukiamos šiemet. Taryba taip pat nepritarė asignavimų į PSDF biudžetą už valstybės lėšomis draudžiamus asmenis mažinimui.

Pagal projektą įmoka už valstybės lėšomis draudžiamus asmenis kitąmet sieks 166,4 lito ir bus gerokai mažesnė nei šiemet (187,6 lito). Tuo tarpu Valstybinė ligonių kasa siūlė už valstybės draudžiamus asmenis nustatyti 265 litų įmoką.

Be to, anot Privalomojo sveikatos draudimo tarybos, PSDF biudžeto rodiklių neturėtų tiesiogiai paveikti numatoma mokesčių reforma, pagal kurią būtų didinamas neapmokestinamasis pajamų minimumas ir mažinamas fizinių asmenų pajamų mokestis - įvykdžius šią reformą fondo biudžetas negautų 58 mln. litų pajamų.

Valstybinės ligonių kasos atstovė Lina Račiūnienė BNS negalėjo pasakyti, ar kitų metų biudžeto projektas bus dar tikslinamas. Pagal įstatymą projektui turi pritarti Vyriausybė ir Seimas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją