„Esu tikrai nusivylęs dėl Ūkio banko krizės. Kas gyvena dideliuose miestuose, gali nueiti į kitą banką ir atsidaryti naują sąskaitą. O ką daryti tiems žmonėms, kur miestelis teturėjo vieną banką? Ir tas pats Ūkio bankas? Neturime mašinos, o jei neturime ir pinigų, kaip į kokią Tauragę nuvažiuoti? Ar dings iš užsienio man pervesti pinigai? Skelbiama, kad reikia kituose bankuose atsidaryti sąskaitas, kad pinigų gauti“, - piktinasi Pagėgių gyventojas.

Pagėgių savivaldybės administracijos direktorius Vaidas Bendaravičius patvirtino, kad Pagėgiuose buvo tik vienas banko filialas – Ūkio bankas. Tiesa, mieste dar veikia kredito unija, per kurią gyventojai gali susimokėti už komunalines paslaugas, taip pat į jos sąskaitas gauti pinigų.

„Ne visi Pagėgių gyventojai išmokas ir kitas pajamas gavo į Ūkio banko sąskaitas, tie žmonės, kurie turėjo sąskaitas kituose bankuose, pinigus gavo į jas“, - sako V.Bendaravičius.

Tačiau administracijos vadovas pripažįsta, kad Pagėgių savivaldybės socialinių reikalų skyrius sulaukė užklausų iš gyventojų, kuriame banke jie galėtų atsidaryti naujas sąskaitas, tačiau savivaldybė rekomendacijų gyventojams neteikia.

„Žmonės mūsų klausia, kur jiems atsidaryti sąskaitas ir kur laukti pinigų, tačiau, turbūt, visi suprantame, kad bankas yra kiekvieno žmogaus pasirinkimas. Jei patarsime kur nors atsidaryti sąskaitą, o ta finansinė įstaiga žlugs, mes būsime apkaltinti. Geriau tegul žmonės sprendžia patys, o mes jiems pervesime ten, kur turės sąskaitas“, - konstatuoja jis.

Visgi, V.Bendaravičius ramina, kad žmonės jiems priklausančių socialinių išmokų nepraras, nes indėliai ir lėšos sąskaitose iki 100 tūkst. eurų (345,28 tūkst. litų) yra drausti, tačiau jų gali tekti šiek tiek palaukti.

„Kažkiek palaukti reikės, bet kiek – mes negalime pasakyti. Reikia palaukti vakar minėtas 6 dienas, kad žinotume, kas toliau bus su banku, - primena jis. - Bėda yra ir ta, kad mūsų (savivaldybės – DELFI) sąskaitos šiandien yra uždarytos, nes didžioji dalis jų buvo Ūkio banke. O didžioji dalis bėdų vėlgi yra su socialinėmis išmokomis ir pavedimais, pavyzdžiui, su pašalpomis, išmokomis vaikams, mokinio krepšeliais ir taip toliau.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)