Priežastis – nelaiminga meilė

Praėjusių metų liepos mėnesį „Trasalio“ viešbutyje iš gyvenimo pasitraukė šokėjas Liudas Tamulaitis, visuomenei žinomas kaip TV projekto „Šok su manimi“ dalyvis. 2010 metais šiame projekte jis dalyvavo kartu su garsiąja advokate Svetlana Pronina.

Liudas Tamulaitis ir Svetlana Pronina

Į viešbutį vaikinas atvyko ne vienas, o su mergina. L. Tamulaitis yra laimėjęs ne viename šokių čempionate. Šokėją yra treniravę Saulius Skambinas, Eglė Visockaitė ir Andrius Kandelis. Jis dirbo atlikėjo Donato Montvydo ir Veronikos Brasaitės įkurtoje šokių laboratorijoje „DanceLab“. Prieš pasitraukdamas iš gyvenimo vaikinas paliko atsisveikino laišką. Pasak pareigūnų, savižudybės priežastis – nelaiminga meilė.

Pastūmėjo nesutarimai šeimoje

Žymi scenografė Jūratė Paulėkaitė pasitraukti iš šio pasaulio nusprendė po kivirčo dėl skyrybų su vyru aktoriumi Martynu Budraičiu. Apie dukters šeimyninius nesutarimus nežinojo net menininkės tėvai. Specialistų išvadose nurodyta, kad moteris mirties priežastis – uždusimas. Prieš ją nebuvo naudotas joks fizinis smurtas.
Jūratė Paulėkaitė su Dainium Gavenoniu (2007), nuotr. D.Matvejevo, menufaktura.lt

„Mus paliko viena talentingiausių Lietuvos scenografių, daugelio projektų, spektaklių, idėjų sumanytoja, kūrusi daugelyje Lietuvos ir užsienio teatrų ir vis tiek netilpusi su jais ir į tradicines teatro scenas, patį teatrą kūrusi gerokai už jo ribų. Galima sakyti, kad ji į sceną atvedė nemažai dabartinių scenos menininkų, nes turėjo gyslelę ne tik atpažinti talentus. Tai buvo ambicinga menininkė ir kūrėja, todėl nebe reikalo buvo apdovanota „Auksiniais scenos kryžiais“, Nacionaline kultūros ir meno premija, Norvegijos „Hedos“ prizu už geriausią scenografiją ir daugelį kitų“, – kalbėjo Lietuvos teatro kritikas Vaidas Jauniškis.

Nelaimingi santykiai šeimoje

Savo noru prieš daugiau nei dvejus metus iš gyvenimo pasitraukė ilgametis radijo ir televizijos laidų vedėjas Aurimas Dautartas. Liūdną žinią patvirtinęs artimas A. Dautarto draugas fotografas Ramūnas Talučis teigė, kad artimiesiems ši žinia buvo visiškai netikėta.

35-erių A. Dautartas iš gyvenimo pasitraukė pasikoręs namuose. Vyras nepaliko jokio atsisveikinimo raštelio.

A. Dautarto mama Leokadija neabejoja, kad jos sūnus persisėmė antrosios jo žmonos Viktorijos Charlaškinos nuotaikomis. „Juk tą virvę, kuria Aurimas pasinaudojo, ji buvo nusipirkusi sau“, – kasdien galvoje perkrečiamomis detalėmis su „Kauno diena“ dalijosi A.Dautarto mama.

Kitokios moterys turėjo būti šalia Aurimo. Be jo aš neturiu gyvenimo. Jis buvo mano džiaugsmas, viltis, ateitis, jis buvo mano visas gyvenimas. Jo nėra ir nieko nėra“, – minėtam dienraščiui teigė L. Dautartienė.

Išgarsėjęs kaip laidos „Dar ne vakaras“ vedėjas A. Dautartas buvo dažnai girdimas įvairių radijo stočių eteryje, buvo daugybės skirtingų TV laidų vedėjas, dažnai buvo kviečiamas vesti renginius. Paskutiniu metu radijo stotyje „Kauno fonas“ dirbęs A. Dautartas kartu su praėjusį rudenį žiedus sumainiusia antrąja žmona Viktorija gyveno Kaune.

Prieš daugiau nei dešimt metų A. Dautartas buvo vedęs tuo metu itin populiarią televizijos laidų vedėją Eladą, su kuria susilaukė dukters Gustės, tačiau šeimos gyvenimas nesusiklostė, pora išsiskyrė. Naują šeimą užsienyje sukūrusi Elada dukrą išsivežė į užsienį – su mergaite retai matęsis A. Dautartas ne kartą viešai pasakojo dėl to išgyvenantis, tvirtino nematantis gyvenimo prasmės, kad negali matytis su dukra.

Nepaliko atsisveikinimo raštelio

2006 m. iš gyvenimo savo noru pasitraukė aktorius ir režisierius Saulius Mykolaitis. Apžiūrėję butą, pareigūnai nerado jokio atsisveikinimo raštelio. Aktoriaus kolegos nekomentavo, kodėl S. Mykolaitis galėjo pasitraukti iš gyvenimo, tačiau užsiminė, kad prieš savižudybę jis vartojo daug alkoholio.
Saulius Mykolaitis

Spėjama, kad viena iš priežasčių, paskatinusių režisierių pasirinkti mirtį, buvo kritikų neįvertintas, bet publikos mėgstamas jo režisuotas spektaklis „Mažasis princas“.

Lietuvos nacionalinio dramos teatro administracija S.Mykolaitį apibūdino kaip vieną talentingiausių viduriniosios kartos teatro menininkų. Jis studijavo Lietuvos valstybinėje konservatorijoje, 1992–1994 dirbo Vilniaus valstybiniame mažajame teatre, nuo 1994 metų tapo Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktoriumi.

Pasiglemžė priklausomybės

Daugybę garsių pramogų pasaulio atstovų pasiglemžė priklausomybės svaigalams. Tarp tokių ir legendinis grupės „The Doors“ lyderis Jimas Morrisonas. Nors J. Morrisonui skrodimas nebuvo atliktas, viena iš mirties versijų – sustojusi širdis ir priklausomybė kokainui.
Jimas Morrisonas

Apsvaigęs nusišovė 

Prieš devyniolika metų savo noru iš gyvenimo pasitraukė grupės „Nirvana“ vokalistas Kurtas Cobainas. Muzikantas norėjo būti roko žvaigžde ir gerbėjams dovanoti muziką. Tačiau itin didelio populiarumo sulaukusiam dainininkui visada buvo svetimas šlovės skonis. Kurtas vartojo narkotikus, sirgo maniakiška depresija ir buvo nestabilios psichikos. Dainininkas nusišovė 20-to kalibro šaunamuoju ginklu. Jo kraujyje buvo rastas didžiulis kiekis heroino. Jis paliko atsisveikinimo raštelį, kuriame dėkojo savo gerbėjams, artimiesiems ir draugams.

Kalta per didelė dozė heroino

Bliuzo karalienė Janis Joplin mirė viešbutyje perdozavusi alkoholio ir heroino. Moteris susišvirkštė per didelę dozę heroino, kurio įsigijo iš nepažįstamo gatvės prekeivio, mat nuolatinio jos narkotikų prekeivio nebuvo mieste.

Priklausomybė vaistams

Ekspertų išvadose teigiama, kad Jamesas Marshallas „Jimi“ Hendrixas vienas žymiausių pasaulyje gitaristų mirė užspringęs savo skrandžio turiniu, kuriame buvo rasta didelis kiekis raudono vyno. Dainų kūrėjo draugė Monika Dannemann teigė, kad jis išgėrė 9 tabletes stiprių migdomųjų, tačiau ši versija skambėjo neįtikinamai. Ant merginos krito įtarimo šešėliai ir ji nusižudė.

Jimmy Hendrixas

Apsinuodijimas alkoholiu

2011-ųjų liepą namuose Londone užgeso britų dainininkės Amy Winehouse gyvybė. Dainininkė buvo sulaukusi 27-erių. Atvykusi greitoji pagalba jai padėti nebegalėjo, mirties priežastis – apsinuodijimas alkoholiu.
Amy Winehouse

Į atlikėjos namus buvo iškviesta greitoji, tačiau atgaivinti Amy jau buvo vėlu. Buvo pasigirdę versijų, kad A. Winehouse mirė perdozavusi narkotikų. Kontroversiškoji asmenybė ilgai kovojo su priklausomybe nuo narkotikų ir alkoholio. Šios problemos nuolat temdė jos muzikinę karjerą.
Dainininkė buvo nutraukusi savo turą po Europą, nes susikompromitavo koncertuodama Serbijoje. Moteris scenoje pasirodė girta ir nesugebėjo atlikti kūrinių.

Visgi talentinga dainininkė buvo įvertinta vos sulaukusi 20-ies, 2003 m. išleidusi debiutinį albumą „Frank“ ji sulaukė pripažinimo. Tarptautinė šlovė prasidėjo 2006 m., išleidus albumą „Back to black“. Atlikėja gavo „Grammy“ apdovanojimą.

Tik pasklidus žiniai apie dainininkės mirtį, iš karto pasaulinio garso žvaigždės, apžvalgininkai, ją pažinoję asmenys ir gerbėjai ėmė reikšti apgailestavimą ir užuojautą, kad pasaulis neteko neeilinio talento. Tuo pačiu buvo pabrėžiama, kad dainininkė buvo ekscentriška, jos asmeninis gyvenimas buvo visiška painiava.

Whitney Houston anapilin iškeliavo „Grammy“ išvakarėse

2012-ųjų vasario 12-ąją Los Andžele, Kalifornijos valstijoje, JAV anapilin iškeliavo legendinė dainininkė, pop muzikos karaliene tituluojama, ne vienerius metus nuo priklausomybių alkoholiui ir kvaišalams kentėjusi Whitney Houston. Viešbučio kambaryje, kuriame buvo rastas atlikėjos kūnas, nebuvo rasta nei narkotikų, nei žymių, kad dainininkė būtų gėrusi alkoholį, tačiau rasta įvairių receptinių vaistų. Dainininkės kūnas buvo ištrauktas iš vonios. Mirusią garsenybę Los Andželo „Beverly Hilton“ viešbučio kambaryje rado atlikėjos apsaugininkas. Buvo bandoma W. Houston reanimuoti, tačiau nesėkmingai. 15.55 val. vietos laiku (1.55 val., auštant sekmadienio rytui Lietuvos laiku) buvo konstatuota mirtis.

Whitney Houston

Naujiena apie garsenybės mirtį pasaulį pasiekė „Grammy“ apdovanojimų išvakarėse. Kelios valandos prieš tradicinę „Grammy“ išvakarių vakarienę tame viešbutyje, kur, kaip pranešama, turėjo pasirodyti scenoje. Į vakarėlį atvykusios žvaigždės buvo šokiruotos žinių apie muzikos pasaulio netektį, prie viešbučio rinkosi reporteriai ir dainininkės gerbėjai, stovėjo mobili teismo ekspertizių laboratorija ir daug policijos automobilių, o viduje – bare ir fojė – svečiai stebėjo tiesioginę televizijos transliaciją apie W. Houston mirtį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (484)