Verslininkas Žilvinas Grigatis paskutiniu metu daugiausiai laiko praleidžiantis Australijoje su didžiausiu naujienų portalu DELFI pasidalijo savo nuomone apie Australijos atstovą Guy Sebastianą, pirmą kartą pasirodysiantį šių metų „Eurovizijos" konkurse. Mat Ž. Grigaičiui teko asmeniškai susipažinti su dainininku.

Trumpai apie G. Sebastianą

Guy Sebastianas Theodoras yra iš Malaizijos kilęs Australijos dainininkas bei dainų autorius, išgarsėjęs 2003 metais, kuomet laimėjo Australijos „Idol“ televizijos konkursą. Nuo 2010 iki 2012 metų G. Sebastianas buvo vienas iš australų projekto „X-Factor“ teisėjų. Iki šiol atlikėjas išleido aštuonis albumus, iš kurių septyni tapo platininiais.

Australijos „Eurovizijos“ atstovas

„Jo karjera Australijoje yra laikoma stulbinančia, nes dainininkas nėra australas – G. Sebastianas yra imigrantas, atkeliavęs iš Malaizijos. Jis iškilo laimėjęs Australijos muzikinį realybės šou. Prieš dvejus metus man teko su juo trumpai pebendrauti vieno labdaringo renginio metu. Jis paliko jauno, paprasto, tačiau ambicingo žmogaus įspūdį“, – apie pažintį su G. Sebastianu kalbėjo Ž. Grigaitis.

Atlikėjas yra dainavęs tokiems žinomiems žmonėms kaip Oprah Winfrey, Jungtinės Karalystės Karalienei Elžbietai II, taip pat popiežiui Benediktui XVI.

„Man taip pat teko stebėti jo reakciją, kai jis sužinojo, kad pateko į „Euroviziją“ – G. Sebastianas buvo išties nustebintas tokio Australijos sprendimo. Pačioje Australijoje yra labai daug keistų nuomonių, kuo susijusi „Eurovizija“ ir Autralija, tačiau bendru nutarimu buvo nuspręsta, kad galima pabandyti sudalyvauti ir tam buvo pasirinktas G. Sebastianas“, – pasakojo verslininkas.

„Jis buvo nustebintas konkurso taisyklėmis, nes Australija dalyvaus ne svečių teisėmis. Per trumpą laiką reikėjo parašyti ir naują dainą, ir pagalvoti apie pasirodymo išpildymą. Kiek aš stebiu G. Sebastianą spaudoje, žinau, kad šiuo metu jis yra Europoje ir bando reklamuoti savo naująją dainą. Australijos spauda yra išties labai negailestinga ir kritikuoja jį dėl to, kad dingo jo pasitikėjimas savimi“, – DELFI sakė Ž. Grigaitis.

Pasak Ž. Grigaičio, australai G. Sebastianą palaiko, tačiau užkulisiuose yra kalbama, kad jo sukurta daina jau yra girdėta. Australų ši daina deja nenustebino.

„Aš klausiau šios dainos ir pats nesu įsitikinęs, ar tai yra „Eurovizinė“ daina. Viskas pirklausys nuo jo sceninio įvaizdžio. Dainininko stiliumi rūpinasi jo žmona, mano galva, ten visko per daug – sumaišyti gal kokie penki stiliai. Jis turi labai gerai pagalvoti apie tai, kaip atrodys scenoje, nes dabartinis įvaizdis konkursui tikrai netiks“, – svarstė Ž. Grigaitis.

G. Sebastiano daina „Eurovizijos“ konkursui:

Verslininkas sakė, kad australijos atstovas vietinei spaudai yra sakęs, kad konkurso metu pasirodys oficialiame amplua – vilkėdamas kostiumu.

„Sunku prognozuoti, tai gali būti ir sėkmės istorija bei nustebinti visą Europos muzikinį pasaulį. Bet, atvirai, aš tikėjausi daugiau, nes jo daina yra labai saugi ir „Eurovizijai“ to tikrai neužteks“, – prognozavo Ž. Grigaitis.

Paklaustas apie šių metų Lietuvos atstovus M. Linkytę ir V. Baumilą, Ž. Grigaitis akcentavo, kad reikia didžiausią dėmesį reikia skirti dainos pateikimui žiūrovui.

„Su tam tikra išmone pateikus šią dainą originaliai scenografiškai, ji turi šansų patekti į finalą. Tačiau toliau aš nesiryžtu prognozuoti, manau, kad būtų labai didelis pasiekimas, jei su šia daina patektume į pagrindinį finalą“, – sakė Ž. Grigaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)