Ypatingoje degustacijoje, kurioje pagrindiniu smuiku grojo tik du produktai, duona ir aliejus, susirinkusieji ne tik ragavo, derino, bandė pajausti skonio skirtumus, bet ir gėrė aliejų. Degustacijos organizatoriai nupaskojo, kaip tai teisingai padaryti. Anot profesionalų, teisingai geriamas aliejus burnoje nepalieka nemalonaus skonio.

Gurkštelti aliejaus pabandė ir Agnė Jagelavičiūtė, Beata Nicholson, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Darius Dabrovolskas ir virtuvės šefas Donatas Dabrovolskas. Pasirodo, aliejaus gėrimo procesas paprastas, tereikia nuryjant traukti orą.

Paragauti ir atrasti naujus skonius susigundė ir vakarą vedusi Livija Gradauskienė. Puikią figūrą demonstravusi moteris juokavo, kad aliejus jos virtuvėje naudojamas labai dažnai, tad akivaizdu, kad figūrai jis nekenkia.

Lietuviai apskritai dar sunkiai įsivaizduoja, kad su tyru alyvuogių aliejumi galima derinti ne tik baltą itališką duoną, bet ir lietuviškas rugines su įvairiais priedais. Ant savo duonos mes vis dar esame pratę tepti sviestą, bet tik ne aliejų. Manau, kad šiandien išbandyti įvairūs duonos ir aliejaus deriniai tikrai parodė, kad tai puikiai suderinama, ir taip valgyti galėtume kasdien“, – sakė B. Nicholson.

Degustacijos metu buvo surengtos draugiškos varžytuvės. Komandomis suskirstyti susirinkusieji ragavo penkis aliejus ir juos derino su skirtingomis duonomis.

Kaip pasakojo renginio sumanytojai, nebūtina būti žinovu ar kulinarijos guru, kad galėtum tinkamai suderinti skonius, reikia tiesiog ragauti, pajusti ir mėgautis.

Šiuo renginiu norėjome parodyti ne tik tai, kad duona yra modernus bei įdomiu skoniu nustebinti galintis produktas, bet ir įrodyti, kad ji yra ne mažiau verta būti degustacijų dalimi nei, pavyzdžiui, austrės ar šokoladas. Manau, dalyviai įsitikino, jog skirtingų rūšių duona, derinama su alyvuogių aliejumi, gali maloniai nustebinti ir tapti beveik atskiru patiekalu“, – sakė „Vilniaus duonos“ rinkodaros vadovas Artūras Kokoškinas.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)