„Per daug emocijų, – apie vakarykštę pergalę kalbėjo DELFI viešėjusi Iglė. – Viskas per miglą. Nesuvaidinta. Tikrai nesitikėjau.“ Iglė atvira, ji buvo kone užtikrinta, kad projektą laimės „Golden Age“ merginos, o jai teks džiaugtis antrąja vieta.

Finale kovėsi trys dalyviai: Iglė Bernotaitytė, Paulina Paulauskaitė ir grupė „Golden Age“. Įpusėjus finalui buvo paskelbta, kad mažiausiai balų surinko Paulina, tad jai teko pasitraukti iš kovos ir sceną užleisti Iglei bei „Golden Age“. Tuo metu, kai buvo skelbiama, kad dėl pirmosios vietos nebesivaržys Paulina, kitas merginas teskyrė vos keli šimtai balsų.

Pirmadienį paaiškėjo, kad Iglė „Golden Age“ merginas pralenkė kone 30 tūkstančių balsų. Akivaizdu, kad gerbėjai susivienijo ir gerokai paplušėjo finalui įpusėjus.

„Čia kosmosas, net neįsivaizuoju, kaip taip įmanoma, – nustebimo neslėpė mergina ir pripažino, kad tokie rezultatai buvo staigmena, kurios visiškai nesitikėjo. – Aš vis dar nesuprantu.“

Už septyniolikmetę balsavo beveik 60 tūkst. „X Faktoriaus“ žiūrovų. Už reperes „Golden Age“ superfinale balsavo 30519 žiūrovų, o už Pauliną – 18572.

Pergalės laurus pelniusi Iglė laimėjo ir įspūdingą pinigų sumą – 15 tūkstančių eurų. Mergina tikino nė nežinanti, ar tie pinigai jau jos sąskaitoje, vienintelis jai rūpimas dalykas šiuo metu – poilsis ir miegas.

Tiesa, planas, kurį ji dėstė dar prieš projekto finalą, nepakito. Dalį pinigų ji skirs tėvams, dalį atostogoms, o likusius investuos į mokslus.

Konferencijos metu vienuoliktokė taip pat prisipažino, kad jau senokai ją matė ir klasės draugai bei mokytojai. Atsakydama į klausimą, kada gi ją jie išvys, taip pat nenudžiugino: „Aš labai stengsiuosi nueiti bent į kelias pamokas. Nežinau, kaip pavyks, gal net visose būsiu. Nors nežinau, reikia padaryti labai daug dalykų“.

Atsakinėdama į DELFI skaitytojų klausimus, Iglė prisipažino, kad mėgstamiausia jos atlikėja, iš kurios semiasi įkvėpimo – Lady Gaga. „Ji – mano įkvėpėja. Viskuo. Absoliučiai viskuo“, – šyptelėjo I. Bernotaitytė.

Tiesa, finalo metu Iglei jau teko galimybė sudainuoti duetu su vienu žymiausių Lietuvos atlikėjų – Vaidu Baumila. Būtent su juo neseniai dainą įrašė pernai „X Faktoriaus“ laurus susižėrusi Monika Pundziūtė.

Pasidomėjus, ar Vaidas nėra tarsi talismanas, nešantis sėkmę „X Faktoriaus“ dalyvėms, Iglė nusijuokė: „Gal tikrai. Labai malonu ir smagu buvo dirbti kartu su juo“. Vis dėlto Iglė atvira – dainuoti vienai yra lengviau nei duetu. „Nes žinai, ką darai ir ką darysi“.

Daugiau apie projektą, jos vardo reikšmę, nemiegotas naktis, ateities planus, sukneles, kurias teko dėvėti projekto metu bei Sauliaus Prūsaičio patarimus – DELFI konferencijos įraše:


„X Faktoriaus“ finalo akimirkos:
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)