Savo feisbuko paskyroje nuomonę išreiškė ir 2014-aisiais „X faktorių“ laimėjęs Žygimantas Gečas.

„Ko gero visi žinom, kas yra sveikas humoras. Šį vakarą per televiziją matome tikras teisėjos patyčias! Normaliai“, – rašė Ž. Gečas.

Netrukus po įrašu pasipylė ir pritariančios žinutės: „Siaubas, kas čia vyksta“, „Neskanu net žiūrėti“ ar „Dėl tam tikrų žmonių elgesio net jų dainos tapo nebepriimtinos“ ir panašiai.

Pats Ž. Gečas DELFI plačiau komentuoti atsisakė: „Savo nuomonę jau išsakiau savo įrašu.“, tačiau vienas projekto teisėjų bei jo prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas teigė, kad projekte patyčių nėra, o žmonės patys renkasi jame dalyvauti.

„Kurioje vietoje tos patyčios? Kas blogai buvo pasakyta? Sunku atsakyti žmonėm, nes reikia konkretumo. Viską galime patyčiomis pavadinti. Teisėjai dirba savo darbą ir turi pasakyti žmogui, ką jis padaro gerai ir ką jis padaro blogai. Kur patyčios? Kas buvo kaip nors pavadintas? Žmonėms buvo pasakyta, ką jie padarė ant scenos ir viskas. Manau, kad čia perlenktos lazdos.“

Priminus atvejį, kuomet mergina, nesužibėjusi atlikdama dainą, buvo paskatinta dar ir pašokti, S. Urbonavičius-Samas sakė, kad tai yra nesąmonė. „Ji pati paprašė dainos ir norėjo parodyti, kaip šoka. Mes privalome pasižiūrėti, ką žmogus sugeba. Galbūt mes kažko nematome. Jei žmogus atėjo ant scenos ir jis rodosi prieš visą Lietuvą, pasirašydamas sutartį ir būdamas pilno proto, suaugęs žmogus, tai kur čia problema?

Turime pažiūrėti, ką žmogus gali. Gal ji šoka nuostabiai ir antrą dainą dainuoja gerai, kas čia žino? Nesuprantu, kurioje vietoje kažkas buvo ne taip pavadinta, ar mes paprašėme padaryti ką nors ne tai, ko reikia ant scenos? Reikia patikrinti žmogų, kokios čia problemos?

Man atrodo, kad čia iš piršto laužiami dalykai. Reikia sukelti diskusiją be galo, be krašto... apie ką? Toks projektas, mes žiūrime ir duodame įvertinimą. Nebuvo nė vieno žmogaus, kuris buvo išvadintas asilu ar kiaule, ar šleivakoju. Suprantu, kad tada yra patyčios. Kažkuris teisėjas kažkaip išvadino žmogų, ar mums neduoti žmogui pašokti, ar padainuoti? Jie yra suaugę žmonės ir mato, ką daro prieš veidrodį.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (245)