13
Kitas

L. Vagonė: vestuvės tampa pažintinis-degustacinis renginys

Naujausias vestuvių puotos mados tendencijas DELFI atskleidė Kristina Kaikarienė, Liucina Rimgailė ir Laura Vagonė. Įdomu tai, jog visos kalbintos planuotojos kone sutartinai tikino, kad tradicinėmis vestuvėmis dabar jau galima vadinti tas, kuriose svečiams diriguoja vestuvių vedėjas ir muzikines plokšteles sukioja didžėjus, o ne tas, kuriose kariamas piršlys ar į vystyklus vyniojamos lėlės. Anot jų, pastarosios yra labai sena praeitis.

K. Kaikarienė siūlo mažinti svečių kiekį

„Tokių vestuvių, kuriose būtų žaidžiami vulgarūs žaidimai ar panašūs dalykai, aš neorganizuoju. Matyt, klientas dar prieš ateidamas pas mane jau žino, kad aš sukursiu elegantišką pobūvį, o ne tokią šventę“, – pokalbį pradėjo Kristina Kaikarienė.

Vestuvių planuotoja tikino, kad kai kurie dalykai vestuvių šventėje išlieka populiarūs labai ilgai. Pavyzdžiui – balandžiai. „Galbūt jie nėra tokie populiarūs kaip anksčiau, bet jie vis dar užsakinėjami“, – tikino pašnekovė.

Anot K. Kaikarienės, svarbiausias šventės akcentas iki šiol išlieka vidurnaktį šokamas jaunųjų valsas. „O jį pažymi visi skirtingai – kas žibintais, kas fejerverkais, kas šaltomis ugnelėmis ar dar kuo“, – vardijo planuotoja pabrėždama, kad tai – kiekvieno pasirinkimas, šioje vietoje ypatingų naujovių nėra. Priešingai – jei kurį laiką vieni akcentai užsakinėjami rečiau, tuomet „nuo jų pailsėjus“, šie tradiciniai šventės elementai vėl tampa populiaresni.

Kristina Kaikarienė

Pasidomėjus, ar tenka kartais perkalbėti būsimus jaunavedžius nuo jų turimų idėjų, pašnekovė patikino, kad kiekvienas žmogus turi savo idėją ir viziją, kaip nori švęsti, tad nei bandė, nei bandys savo klientus perkalbėti. Vis dėlto, ne vienerius metus šiame versle besisukiojanti moteris tikino visuomet išsakanti jaunavedžiams jų idėjų trūkumus. Pavyzdžiui, norintiems savo šventėje važinėtis limuzinu, planuotoja paaiškina, kad su nuotakos suknele ne tik sunku į jį įlipti, bet ir iš jo išlipti.

„Vienintelis dalykas, ko kategoriškai atsisakau – vulgarūs žaidimai. Jei to kažkas labai nori ir jei yra vestuvių muzikantai, kurie tai praveda, tada tokioje šventėje aš tiesiog nedalyvauju. Aš tiesiog neapsiimu organizuoti tokios šventės“, – tikino K. Kaikarienė, tačiau pabrėžė, kad neperša savo nuomonės būsimiems jaunavedžiams, jų šventė priklauso tik jiems patiems.

Pasidomėjus, kiek gi pinigų reikia turėti norint susikurti gražią ir elegantišką šventę, Kristina patikino, kad tai tikrai nepriklauso nuo pinigų kiekio: „Neseniai organizavau šventę porai iš Maskvos. Jie norėjo šventės tiesiog sau: be tėvelių, be jokių liudininkų. Tas vaizdas, kai jiedu susituokę pavakarieniavo ir tarp milijono žvakių abu šoko... Viskas buvo papuošta... Šventė buvo beprotiškai graži ir kainavo labai labai nedaug“.

K. Kaikarienė tikina, kad turintiems ribotą ir nedidelį vestuvių biudžetą, tačiau norintiems įsimenamos ir elegantiškos šventės, vertėtų pamąstyti, ar jie tikrai nori būrio svečių, ar nori šventės sau. „Svečius, kurie ateis pasveikinti po priesaikos, galima pavaišinti šampano ar net sulčių taure, galima prapjauti tortą arba tiesiog pavaišinti pyragėliais ar saldainiais ir po visų sveikinimų tiesiog lėkti kur nors dviese. Nematau tikslo, kai žmonės suka galvas, iš kur rasti pinigų, kad galėtų 60 ar 80 žmonių pavaišinti karbonadais. Iš tiesų kartais bandau atkalbėti jaunuosius nuo didžiulės šventės“, – šypsojosi K. Kaikarienė prasitardama.

13
Kitas

L. Vagonė: vestuvės tampa pažintinis-degustacinis renginys

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)