Atsakovai byloje - K.Kaikarienė, jos Všį „Renginių kodas“ bei Daiva Morozova ir Victoras Morozovas.

Sausio 25-osios rytą į teismą atvyko ieškovų advokatė Vilija Viešūnaitė, atsakovų advokatas Mindaugas Vasiliauskas bei atsakovai D. ir V. Morozovai. Nei K. Kaikarienė, nei patys ieškovai į teismo posėdį neatvyko, o netrukus ieškovų advokatės V. Viešūnaitės prašymu bylą nuspręsta nagrinėti uždaruose posėdžiuose.

Daiva Morozova, Victoras Morozovas

DELFI primena, jog konfliktas įvyko po to, kai K. Kaikarienės asmeniniame profilyje buvo paviešintos A. ir I. Bogdanovičių pasiruošimo vestuvių šventei nuotraukos.

Nuotraukose buvo įamžinti ir dekoruoti stalai, ir dailiausios puokštės, ir, kaip minėjo I. Bogdanovičienė, jos asmeniniai daiktai. Klientai paprašė vestuvių planuotojos pašalinti nuotraukas iš jos privačios paskyros, tačiau prašymas nebuvo patenkintas laiku.

Šalims nepavykus susitarti taikiai, A. ir I. Bogdanavičiai kreipėsi į teismą dėl privatumo pažeidimo. Pora siekė prisiteisti 10 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti. O taip pat – priteisti 2 tūkst. eurų dydžio kompensaciją už turtinių autoriaus teisių pažeidimą.

Tiesa, ieškovų vestuves organizavusi moteris kategoriškai atmetė kaltinimus ir pati padavė į teismą jai problemų sukėlusią porą. Savo teisminiame ieškinyje Kristina reikalavo jaunojo apmokėti likusias nemažas vestuvių išlaidų sąskaitas.

Sausio 4-osios pavakarę Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė atmesti ieškovų pateiktą ieškinį. Išanalizavus duomenų visumą, teismas nusprendė, jog neteisėtų veiksmų iš K. Kaikarienės pusės – nebuvo. Be kita ko, iš ieškovų nuspręsta priteisti 2050 eurų bylinėjimosi išlaidoms padengti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)