Pakviesti į kulinarijos studiją dažyti kiaušinių, Gintarė ir Linas sutiko nedvejodami. Nors pati Gintarė sako ypač retai valganti kiaušinius, tačiau prieš Velykas pamėginti juos nudažyti pasiryžo akimirksniu. Linas ir Gintarė margučius dažė skirtingais būdais. L. Karalius iš pradžių norėjo margučius puošti vašku, tačiau paaiškėjo, kad paprastos žvakės, pagamintos iš parafino, dažymui netiks. Žinomam vyrui teko rinktis paprastesnį dažymo būdą.

„Velykos – tai šventė, kurią mūsų protėviai šventė tūkstančius metų dar iki krikščionybės. Ši šventė simbolizuoja naują pradžią. Kiaušinis – simbolis, kažko naujo pradžia. Margučių spalvos simbolizuoja neužilgo pražysiančias gėlių spalvas, nes neužilgo ateis pavasaris, tai – gražaus meto pradžia“, – dažydamas margučius kalbėjo L. Karalius.
Linas Karalius ir Gintarė Gurevičiūtė dažo margučius

Vienos garsenybės nekenčia Velykų, kitiems jos – puiki šventė. L. Karaliui ji pakelia nuotaiką. Linas pasakojo, kad senovėje žmonės kiaušinius dažydavo vašku, tuo metu šiais laikais dažnas prieš virdamas velykinius margučius, įvynioja juos į pėdkelnes.

G. Gurevičiūtei labiausiai įsiminė margučių dažymas Indijoje, kai jiedu su Linu keliavo kartu su grupe. „Marginome su Holy šventės atributais“, – kalbėjo ji.

Lino ir Gintarės eksperimentai – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šįkart Gintarė kiaušinius dažė į moterišką kojinę įdėjusi įvairių žolelių – natūraliomis priemonėmis. „Šis metodas yra įdomus tuo, kad labai įdomu pamatyti rezultatą“, – kalbėjo L. Karalius.

Pats Linas kiaušinius dažė ir su žolelėmis, ir specialiais dažais. Baltus kiaušinius žinomas vyras įvyniojo į kojines, pridėjo įvairių žolelių. Kiaušiniai buvo išvirti žydros spalvos dažytame skystyje.

Gintarė virtus baltus kiaušinius iš pradžių buvo nusprendusi išmarginti tepamais dažais su vąšeliu.

„Bandysiu sutaikyti dvi priešingas religijas – krikščionybę ir pagonybę. Su vąšeliu štampuosiu kryželius ir gėlytes“, – prieš pradėdama marginti kalbėjo Gintarė, tačiau jos eksperimentą vainikavo perregimos juostelės perrišimas ant kiaušinio. Į juodą juostelę ji įpynė džiovintų žolelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)