Daugiau nei dvejus metus V. Šapranausko kapo vietą žymėjo tik medinis kryželis. Prie jo dažnai degdavo žvakės, būdavo atnešamos gėlės, dažnai tamsiai violetinės kalijos ar jų puokštės, tačiau paminklo statybos darbai nejudėjo.

Taip V. Šapranausko kapas atrodė dvejus su puse metų, kol spalio pabaigoje buvo padėta didžioji paminklo plokštė:

Tik pernai, prieš pat Visų Šventųjų dieną, Vytauto kapo vietoje buvo padėta didžiulė akmeninė plokštė. Ant jos išgraviruota: aktorius Vytautas Šapranauskas, 1958-2013.

Taip V. Šapranausko kapas atrodė šių metų balandžio 18-ąją, praėjus lygiai 3 metams po jo mirties:

Praėjus daugiau nei trejiems metams po aktoriaus mirties, akmeninę plokštę papuošė ir paskutinis paminklo akcentas – metalinė kėdė ir ant jos padėta karnavalinė kaukė.

Kaip anksčiau DELFI yra sakęs buvęs aktoriaus vadybininkas Ričardas Pinikas, jo atminimą žymintis paminklas bus neeilinis: „Kadangi neilinis žmogus buvo ir kapinės neeilinės“. Pasak R. Piniko, sukurti V. Šapranauskui paminklą buvo patikėta garsiam skulptoriui.

Vytautas anapilin iškeliavo tragiškai. Į paskutinę kelionę jis palydėtas 2013 metų balandį. Atsisveikinti su V. Šapranausku plūdo minios žmonių. Susirinkusi minia tuomet, kai urna buvo išnešama iš Vilniaus mažojo teatro, užtvindė Gedimino prospektą.

Paskutinis atsisveikinimas su Vytautu Šapranausku:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (885)