Apie tai, kad antstolė galimai neteisėtai pasisavino jos turtą, V. Pilibaitytė-Mia pirmadienio popietę pranešė savo feisbuko paskyroje. Atlikėja tikino įsiutusi po to, kai išvydo naujienų portale DELFI išpublikuotą straipsnį „Skandalingai žlugusio Mios restorano vietoje – naujas verslas: dabar čia galima ateiti ir su treningais“. Straipsnį galite perskaityti ČIA.

Buvusio V. Pilibaitytės-Mios restorano patalpose dabar įsikūrė naujas restoranas. Tačiau įdomiausia tai, kad restorano interjeras liko nepakitęs. Baltos sienos, arka, skirianti barą ir pagrindinę restorano erdvę, balta medžiaga aptrauktos kėdės, balti stalai ir net tos pačios rudos servetėlės ant stalų – viskas taip pat, kaip buvo ir garsiosios atlikėjos restorane.
Kairėje - restorano "Vitaminas B12" interjeras, dešinėje - Mios restorano "Pepe" atidarymo akimirka
Būtent dėl to V. Pilibaitytei-Miai ir yra pikčiausia. Ji negali atsiimti nė vieno stalo, nė vienos kėdės, nes restorane buvęs turtas yra areštuotas.

Garsi atlikėja piktinosi, kad pinigais, gautais už baldų pardavimą, galėtų padengti bent dalį skolų buvusiems restorano darbuotojams. O visam tam, anot V. Pilibaitytės-Mios, trukdo antstolė.

DELFI viešina V. Pilibaitytės-Mios įrašą iš atlikėjos feisbuko paskyros:

„Smagu, kai pasisavinus neteisėtai svetimą turtą, Lietuvoje galima daryti verslą ir dėl to nesukti sau galvos, ką ten sukti, tiesiog didžiuotis tuo! Ir papildomai pasidaryti iš žinomo žmogaus reklamą… Bet apie viską iš pradžių.

Nežinia, kokiais sumetimais mano ir ne mano areštuotas turtas yra ne sandėliuojamas antstolės Janės Jakimavičienės, o tiesiog už labai pigiai išnuomojamas ir leidžiama naudotis jais, kaip tik įmanoma. Paklausus ponios Janės, už kiek išnuomojo mano inventorių, atsakymo konkretaus taip ir nesulaukiau, tada paklausiau paprasčiau – ar už tuos pinigus bus įmanoma atsiskaityti su buvusiais darbuotojais, atsakymas buvo „ne“. Nes tai yra labai mažučiai pinigai.

Tuo tarpu iš kažkur atsiranda staigiai žmonės, kurie pasiryžę bet kokia kaina daryti verslą ten, kur, be abejo, viskas puikiai sutvarkyta ir įrengta. Paliekant pirmesnį savininką skolose darbuotojams… Manau, pardavus baldelius, o ne nuomojant juos, būtų galima atsiskaityti, bet argi aš galiu tą padaryti, jei mano visas inventorius yra po didžiausia spyna?

Tada iškyla natūralus klausimas – kam gi tai naudinga?

Turiu paprastą atsakymą, į kurį šiandien neatsakysiu, atsakysiu vėliau ir su dideliu trenksmu!“.


Nesutarimų turi ir su patalpų nuomotojais

„Jie neteisėtai pasisavino mano turtą. Ir tai net ne įmonės turtas, nes kiekvieną centą į restoraną investavau iš savo sunkiai uždirbtų pinigų. Man taip apmaudu... Jaučiau, kad taip gali nutikti, nes turėjau tokiems įtarimams pagrindo“, – DELFI sakė populiari atlikėja.

Pasitikslinus, ar V. Pilibaitytės-Mios pretenzijos skirtos tik antstolei J. Jakimavičienei, ar ir jos restorano patalpose dabar įsikūrusiai naujai verslininkei, garsi moteris tvirtino negalinti tiksliai atsakyti.

„Tiesą pasakius, nežinau, ar naujoji savininkė nėra susijusi su tais žmonėmis, kurie išnuomojo man patalpas. Juk jie buvo labiausiai suinteresuoti, kad visas turtas liktų jiems“, – teigė Mia ir pridūrė su patalpų nuomotojais neturinti jokių neišspręstų finansinių reikalų.
V. Pilibaitytė-Mia
„Tylėjau, nes galvojau, kad galima viską taikiai išspręsti... Bet iš patalpų savininkų sulaukėme dar ir grasinimų, kad negalėsime ramiai Vilniuje pereiti gatvės“

Nors V. Pilibaitytė-Mia jai patalpas išnuomojusiems asmenims neliko skolinga, sumokėto depozito sakė taip ir neatgavusi.

„Jie man net 3 tūkst. 500 eurų depozito negrąžino ir net nesiruošia to padaryti. Jaučiuosi patekusi į spąstus, bet tikrai nepasiduosiu ir kovosiu iki galo“, – tikino garsi atlikėja.

Sulaukė ir grasinimų

DELFI V. Pilibaitytė-Mia pasakojo ir sulaukusi grasinimų iš patalpas jai išnuomojusių asmenų.

„Patalpų savininkai, dar nė sutarties nenutraukę, jau buvo pakeitę restorano spynas ir mes nebegalėjo į jį patekti. Tylėjau, nes galvojau, kad galima viską taikiai išspręsti... Bet iš jų sulaukėme dar ir grasinimų, kad negalėsime ramiai Vilniuje pereiti gatvės“, – pasakojo scenos žvaigždė.

Vilijos Pilibaitytės-Mios restorano atidarymo akimirka

Įtarimų sukėlė anstolės veiksmai

Vis dėlto, labiausiai V. Pilibaitytę-Mią piktina antstolės veiksmai. Esą J. Jakimavičienė neteisėtai išnuomojo atlikėjos turtą, nors turėjo jį sandėliuoti.

„Iš teisininkų sužinojau, kad antstolė neturi teisės išnuomoti mano turto – turi jį sandėliuoti, kad nenukristų turto vertė. Kas atsakys už sudaužytas taures ir kitus indus? Antstolė man atsakė, kad už nuostolius atsakys pati, kitaip tariant, ir susimokės pati“, – teigė Mia.

V. Pilibaitytė-Mia sako, jog teiravosi antstolės, ar būtų tikslinga parduoti areštuotą turtą ir už gautus pinigus apmokėti skolas. Tačiau iš anstolės sulaukė tik atsakymo, jog ši viską spręs pati.

Scenos žvaigždė patikino, kad nemalonumai su antstole ją lydi jau kurį laiką.

„Kartą nuvažiavome pas antstolę, kad sumokėtume skolą, dėl kurios areštavo baldus, tai ji mus net iš kabineto varė lauk. Aiški korupcija, man klausimų net nekyla. Bet ką gi aš galiu padaryti? Bet tai – dar ne viskas. Kai sumokėjau skolą, problemos nesibaigė, antstolė surado daugiau žmonių, kuriems esame įsiskolinę (buvę restorano darbuotojai – DELFI), kad galėtų vėl ramiai uždėti areštą.

Antstolė tikina, kad jos veiksmai teisėti

DELFI susisiekus su antstole J. Jakimavičienė, moteris pripažino ne sandėliuojanti, bet nuomojanti areštuotą turtą. Tačiau tik tam, kad atlikėjai nereikėtų mokėti už sandėliavimo paslaugas, mat ji ir taip skęsta skolose buvusiems darbuotojams. Tiesa, antstolė patikino, kad areštuotas turtas priklauso įmonei, ne V. Pilibaitytei-Miai.

Kas liečia turto nusidėvėjimą, antstolė patikino, kad įranga nusidėvės bet kokiu atveju, jei taip nutiks – ji nuostolį apmokės iš savo kišenės. Tiesa, tik tuo atveju, jei tai ją įpareigos padaryti teismas.

Akimirkos iš V. Pilibaitytės-Mios restorano atidarymo balandžio mėnesį:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)