Pirmąją sezono premjerą pristatantis profesionalus komedijos teatras „Domino“ jau spalio 6 dieną žiūrovams parodys gan netradicinę britų autorės Pam Valentine komediją, kurioje žaismingumu ir juokais, pasak režisieriaus Marcino Slavinskio, meistriškai užmaskuojamos gan rimtos, visiems aktualios temos.

„Pjesė „Prie dangaus vartų“ užima ypatingą vietą mano širdyje, kadangi ji ne tik linksma ir juokinga, bet tuo pačiu subtili, įžvalgi ir priverčianti susimąstyti. Premjera, kurią pristatysime ketvirtadienį – tai labai geras pokštas, suteiksiantis žiūrovams gilių išgyvenimų ir peno apmąstymams,“ – įsitikinęs režisierius.

„Neabejoju, kad galutinis rezultatas bus geresnis, negu tikėjausi prieš pradėdamas darbą. Esu be galo laimingas, galėdamas dirbti su geriausiais Lietuvos aktoriais, kurie akivaizdžiai mėgaujasi kūrybos procesu, statant šį spektaklį“,– šypteli M. Slavinskis, mesdamas žvilgsnį į sceną, kurioje generalinės repeticijos metu trečiadienio vakarą dirba Dalia Brenciūtė, Vaidotas Martinaitis, Redita Dominaitytė, Vitalija Mockevičiūtė, Andrius Bialobžeskis ir kiti.

Pjesės „Prie dangaus vartų“ siužetas pasakoja apie dviejų šeimų istoriją, kurių likimai ne tik persipina, bet ir priklauso viena nuo kitos sprendimų. Taikliu humoru, ironiškomis ir dviprasmiškomis situacijomis ši pjesė atskleidžia vertingiausias gyvenimo pamokas, kurias išmoksta dvi šio pasakojimo šeimos – kad meilė niekada nemiršta ir nesibaigia, kad į meilę atsakyti įmanoma tik meile, kad tikros ar netikros meilės nebūna.

„Ši pjesė išskirtinė tuo, kad tai yra labai šviesi ir nešanti gėrį. Labai norėjau dirbti šiame spektaklyje būtent dėl pjesėje išsakytų šviesių minčių – už gerus darbus mums visiems atlyginama. Gera dirbti su režisieriumi, kuris turi aiškią spektaklio viziją, žino, ko nori ir žino, kaip tai pasiekti. Nors dabar, prieš pat premjerą, jau visi jaučiamės truputį pavargę, visgi, kūrybinis procesas, sakyčiau, buvo ganėtinai lengvas. Tikiuosi, kad bus labai graži premjera – bus daug juoko, o finale bus ir ašarų“, – sako įžūlios uošvės vaidmenį spektaklyje atliekanti aktorė Dalia Brenciūtė.

„Pagrindinę pjesės autorės įžvalgą, mano nuomone, galima apibūdinti fraze „kaip danguje, taip ir žemėje“ – ir čia, ir ten pagrindinės gyvenimo vertybės yra tos pačios, nekintančios ir amžinos, o svarbiausia jų yra meilė. Nepaisant to, kad tema atrodo labai rimta, juoko čia tikrai daug. Juk mūsų santykiai, gyvenimiškos smulkmenos – tai tikrų tikriausia komedija!“ – įsitikinęs rašytoją snobą po mirties vaidinsiantis Vaidotas Martinaitis.

„Sakyčiau, kad supiname lengvą humorą ir romantines, filosofines temas apie svarbiausias vertybes, mūsų laikinumą šioje žemėje. Viskas vyksta lengvame, žaismingame plane, bet istorija neapsieina be pagrindinių personažų dvasios skausmo dėl laiku neišspręstų tarpusavio problemų, netinkamai praleisto laiko, neišnaudotų galimybių. Manau, kad šis spektaklis patiks viltingiems žmonėms, kurie ieško pažado, kad viskas, kai baigiasi, baigiasi šviesa ir gėriu, o po pabaigos visada ateina nauja pradžia“, – sako vieną pagrindinių vaidmenų atliekanti Redita Dominaitytė.

Pjesė „Prie dangaus vartų“ neįprasta tuo, kad jos veiksmas vyksta dvejose erdvėse – ir šiapusiniame, realiame gyvenime, ir anapusiniame pasaulyje. Džekas Kameronas – vienas garsiausių rašytojų pasaulyje. Jis ne tik labai talentingas, bet, kaip kartais pasitaiko, yra gan pasipūtusi, pašaipi ir kandų humorą mėgstanti asmenybė. Žodžiu, viename kambaryje su juo ištvertų tikrai ne kiekvienas. Visgi, jo niekada nepalieka išmintinga ir kilni žmona Siuzė – nei gyvenime, nei po mirties, kai už Džeko įžūlumą jų abiejų šventasis Petras neįleidžia pro dangaus vartus.

Rašytojo ir jo žmonos dvasios, besiblaškydamos tarp šio ir anapusinio pasaulio, gerokai nuobodžiauja: vienintelė jų pramoga – vaidentis, šaipytis ir gąsdinti gyvuosius, išdrįstančius išsinuomoti ir apsigyventi jų buvusiame vasarnamyje.

Galiausiai į vasarnamį atsikelia jauna, ką tik susituokusi pora – Saimonas ir Merė, visiškai sujaukusi tiek dangaus, tiek žemės gyventojų įsitikinimus, principus ir nuostatas. Ieškodami kelio į šeimyninę santarvę, tarpusavio supratimą ir meilę, Saimonas ir Merė išgyvena virtinę komiškų, o taip pat ir labai skaudžių akimirkų. Jaunoji šeima, pati atsidūrusi akistatoje su mirtimi, visgi išlaiko jiems siųstą išbandymą. Pirmoji šio sezono premjera „Prie dangaus vartų“ profesionaliame komedijos teatre „Domino“ – jau nuo spalio 6 dienos.

Generalinė repeticija bei jos užkulisiai:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją