DELFI žinomas televizijos laidos vedėjas buvo pastebėtas naujos „radistų“ laidos filmavime. Tačiau eterio senbuvis juokiasi, kad jam įdomus ne tik krepšinio pasaulis.

„Visur stengiuosi pabūti ir apsilankyti. Žinau, kad yra tokie „radistai“, mačiau per televiziją diskusiją apie jų išsišokimus. Bet aš pateisinu šiuolaikinį jaunimą. Mane tik gąsdina per didelis jaunų žmonių pasitikėjimas savo jėgomis, begalinis pinigų ir dėmesio troškimas. Gerai būti gražiu žmogumi, bet reikia turėti ne tik dailų veidą, bet ir galvą, ir širdį. Drąsiam šių laikų jaunimui palinkėčiau objektyvesnės nuomonės apie save. Tada jie pasiektų daug geresnių rezultatų“, - neabejoja V. Mačiulis.
Vidas Mačiulis

45 metus televizijoje dirbantis žurnalistas sako, kad šiais laikais jaunimas turi kur kas daugiau galimybių įgyvendinti savo siekius, nei jo jaunystės laikais.

„Televizijoje pradėjau dirbti labai jaunas. Niekada nevengdavau naujovių, visada stengiausi išlikti novatoriškas. Todėl ir dabar jaunai atrodau, - juokiasi ilgametės laidos apie krepšinį vedėjas. - Per tiek metų man nebuvo atsibodusi televizija. Jei dabar būčiau 20 metų ir pradėčiau savo karjerą, gal ir daugiau pasiekčiau. Nes tais laikais žurnalistai net negalėdavo improvizuoti ir savo klausimų pašnekovams užduoti. Su pirmuoju sekretoriumi turėdavome suderinti kiekvieną klausimą ir atsakymą. Krepšininkai žodį bijodavo ištarti. O dabar gali kalbėti kad ir kojas ant stalo užsikėlę.“

V. Mačiulis prisimena, kaip jis darė pirmąjį interviu su jaunuoju Arvydu Saboniu, kuriam jis taip pat surašydavo visus atsakymus.

„Aš jam parašiau tekstą, jis paskaitė kartą kitą pakeldamas akis į kamerą, kad natūraliau atrodytų. Koks Sabonis jaunystėje buvo nekalbus ir nedrąsus... O dabar gali bet kokiomis temomis diskutuoti. Ir visa tai – tik dėl radijo ir televizijos“, - neabejoja žurnalistas.
Vidas Mačiulis, Arvydas Sabonis, Jurgita Štreimikytė-Virbickienė

V. Mačiulis prisimena, kaip žurnalistai prieš kelis dešimtmečius TV studijoje turėdavo sėdėti su švarku, pasipuošę kaklaraiščiu. Tačiau laidos apie krepšinį vedėjas nebijodavo improvizuoti.

„Pamenu, kartą filmavome labai karštą dieną, savaitgalį. Studijoje tvanku, man prakaitas žliaugia. Nusprendžiau nesikankinti ir eteryje nusirengiau kostiumą. Vyriausias mūsų redaktorius dar ilgai stebėjosi, kaip aš išdrįsau taip pasielgti, - juokėsi prisimindamas jis. - taip žingsnelis po žingsnelį savo autorinėje laidoje atsisakiau visų štampų ir lapukų su cenzūruotais tekstais. Visi žiūrėdavo ir stebėdavosi, kad TV laidos gali būti visai kitokios, gyvos.“
Vidas Mačiulis

„Krepšinio pasaulyje“ jau 23 metus kuriantis Vidas neslepia, kad nėra lengva vienam pačiam ir laidą vesti, ir reportažus pačiam filmuoti.

„Ne iš kvailumo aš taip, dėl finansų. Nėra lengva vienu metu filmuoti, reguliuoti ryškumą, ieškoti gerų kadrų, bet ir klausimus pašnekovams uždavinėti“, - atsidūsta V. Mačiulis. Darbą palengvina tik tai, kad krepšinio pasaulyje jis sukasi kelis dešimtmečius ir užsiaugino ne vieną sportininkų kartą.

Krepšininkai jam nebijo patikėti ir asmeninio gyvenimo istorijas. „Nepasakyčiau, kad jie būna labai atviri, kai „neapėmę“. Išgėrę daug dalykų pripasakodavo, - prisimena žurnalistas. - Bet jaunoji krepšininkų karta negeria. Demonstruoja tikrą profesionalumą. Jei anų laikų mūsų žvaigždės būtų tokios tyros, nežinau, kiek daug būtų pasiekę. NBA visi būtų žaidę. Nors A. Sabonis viename interviu manęs paklausė, kokias rungtynes rinktinė pralošė, jei išvakarėse gėrė? Visada vyrai stengėsi, nagais ir dantimis kovojo ir kopė į viršų.“
Vidas Mačiulis ir Lietuvos jaunieji krepšininkai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)