Lietuvos apeliaciniame teisme J. Jakutis atsidūrė po to, kai po nuosprendžio, kuomet vyras buvo teisiamas dėl disponavimo dideliu kiekiu narkotinių medžiagų bei neteisėto žmonos sekimo, paskelbimo ir J. Jakutis, ir prokuroras padavė apeliacijas.

Spalio 28-ąją, nuosprendžio dieną, buvo nuspręsta J. Jakutį už padarytus nusikaltimus įkalinti 10 metų ir 1 mėnesį bausmę atliekant pataisos namuose. Kaltinamasis buvo išteisintas dėl vienintelio iš jam pareikštų kaltinimų - neteisėto žmonos sekimo.

Apeliaciniame teisme byla nagrinėta uždaruose posėdžiuose, o vasario 28-ąją nuspręsta, kad J. Jakutis kalėti pataisos namuose turėtų 10 metų ir 6 mėnesius.

DELFI primena, kad J. Jakutis su draugu skrisdamas į Vokietiją per Švediją buvo sulaikytas Stokholmo oro uoste. Vyro kojinėje pareigūnai rado 4,45 g heroino. Jo namuose buvo rasti 387 gramai grynojo kokaino. Kaltinamasis taip pat neteisėtai disponavo šaunamuoju ginklu – jo namuose rastas revolveris ir trys šoviniai, o nuomojamame garaže – dar septyniolika šovinių. Dviejų V. Jakutienės vaikų tėvui pateikti kaltinimai ir dėl to, kad jis neteisėtai sekė savo žmoną, esą galėjo pavydėti kitų vyrų jo sutuoktinei galimai rodyto dėmesio.

Prokuroras siūlė kalinti 12 metų, advokatas – nekalinti išvis

Byla buvo baigta nagrinėti rugsėjo 15 dieną. Savo baigiamojoje kalboje prokuroras N. Puškorius tuomet teigė, kad nors J. Jakutis teisme nepripažino tik kaltinimų dėl heroino laikymo ir gabenimo į Švediją, kai buvo sulaikytas Stokholmo oro uoste su 4,45 g miltelių, tačiau jo kaltė įrodyta byloje esančiais įrodymais, taip pat nustatyta, jog narkotines medžiagas jis prieš išskrisdamas iš Lietuvos išėmė iš piniginės ir paslėpė kojinėje. Prokuroro manymu, J. Jakutis ketino vežtą heroiną platinti, o ne vartoti pats.

J. Jakutis pripažino, kad namuose ir garaže laikė kanapių, revolverį ir šaudmenis bei savo motinos namuose buvo paslėpęs 387 gramus kokaino. Vyras taip pat sekė ir neteisėtai rinko informaciją apie savo žmoną V. Jakutienę, klausėsi jos pokalbių. Moteris tuo metu susitikinėjo su „Agurkiniams“ priklausiusiu Deimantu Bugavičiumi, kuris vėliau buvo nušautas jos akivaizdoje. V. Jakutienė netrukus nuo velionio susilaukė dukters.

Tuo tarpu J. Jakučio advokatas Kazys Pėdnyčia teigė, kad prokuroras kaltinamajam siūlo skirti pernelyg griežtą bausmę, o tyrimas dėl gabento heroino buvo „neišsamus ir nepatikimas“. Advokato manymu, dėl 387 g kokaino laikymo J. Jakutis taip pat turėtų būti išteisintas, nes nėra tiesioginės tyčios, objektyvių ir subjektyviųjų požymių: „J. Jakutis siekė kokainą laikinai pasaugoti“.

K. Pėdnyčia siūlė J. Jakučio nepripažinti kaltu ir dėl kanapių įgijimo bei laikymo, kadangi už tokį kiekį vyrui turėjo būti taikoma ne baudžiamoji, o administracinė atsakomybė. Advokatas taip pat siūlė išteisinti ir dėl neteisėto žmonos sekimo, tačiau motyvai buvo atskleisti neviešoje teismo posėdžio dalyje.

Advokatas sutiko su kaltinimais dėl neteisėtai laikyto revolverio bei šaudmenų ir teismo prašė paskirti teisingą bausmę, atsižvelgiant į tai, kad ginklas turėtas dar nuo tada, kai vyras dirbo saugos bendrovėje, o J. Jakutis prisipažino ir gailisi dėl padarytų nusikaltimų, yra neteistas, vedęs, augina tris mažamečius vaikus, rūpinasi neįgaliu tėvu, dirba, charakterizuojamas teigiamai, turi pastovų pragyvenimo šaltinį.

Pats J. Jakutis teismo prašė neatskirti jo nuo vaikų: „Pilnai prisipažįstu ir gailiuosi, prašyčiau manęs neatskirti nuo vaikų ir beviltiškai sergančio tėčio.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)