Sunkiais nusikaltimais kaltintas vyras trokško švelnesnės kardomosios priemonės. Prokuroras Tomas Uldukis atžvilgiu antradienį vykusio teismo posėdžio metu J. Jakučiui buvo negailestingas. Jis prašė suėmimo terminą pratęsti, tačiau teismas prokuroro prašymo netenkino.

Į laisvę Vitos Jakutienės vyras paleistas už 15 tūkst. eurų užstatą, kurį į depozitinę Generalinės prokuratūros sąskaita įpareigota sumokėti jo žmona Vita Jakutienė.  Taip pat J. Jakučiui kartą per savaitę reikės registruotis policijoje, paimti jo dokumentai.

Kaip DELFI sakė teismo atstovė, per du mėnesius nebuvo imtasi jokių procesinių priemonių, kad prokuratūros vykdomas tyrimas būtų užbaigtas kuo greičiau. Teisėja savo sprendimą taip pat pagrindė tuo, kad „byla nėra labai sudėtinga ar didelės apimties“.

Verslininku prisistatantis J. Jakutis buvo suimtas dar vasario 5-ąją, griežčiausios kardomosios priemonės terminas vyrui buvo pratęstas ir anksčiau, nors jis ir advokatė teismuose bando įrodyti, kad suėmimas skiriamas nepagrįstai. Teismai yra leidę įtariamąjį suimti, nes jis gali bėgtis ar slėptis nuo tyrėjų ar teismo.

Sulaikymo metu pas V. Jakutį sostinės pareigūnai rado ne tik labai didelį kiekį narkotinių medžiagų, bet ir ginklą. DELFI šaltinių teigimu, pas atlikėjos V. Jakutienės sutuoktinį buvo rasta apie pusę kilogramo kokaino – tyrimo metu paaiškėjo, kad narkotinė medžiaga yra labai aukštos kokybės Ikiteisminiame tyrime be J. Jakučio dar figūruoja apie dešimt žmonių, iš kurių septyni taip pat yra suimti. Jeigu pasitvirtintų J. Jakučiui pareikšti įtarimai, jam grėstų įkalinimas iki penkiolikos metų.

Dainininkė V. Jakutienė ne kartą yra pareiškusi, kad vyro neišsižadės kad ir kas jam beatsitiktų. Ji nuolat sutuoktinį lankydavo Lukiškėse. Kartais čia ji pasirodydavo ir su vaikais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (468)